Bengkung Lilit ke Bengkung Moden?

Monday, May 08, 2017

Alhamdulillah pejam celik dah 38minggu dah. fuhh!! debar tau walaupun anak ke 3 ni. Czer pernah rasa, bersalin normal pun pernah rasa. so kali ke 3 pilih yang mana ? pastilah kalau boleh nak bersalin normal.

dah dekat nak beranak ni baru sibuk nak cari bengkung.huhuu ampunn!! mood baru datang tau. barang barang baby pun baru siap beli. kebanyakkan guna je mana yang ada. kadang kadang guna kejap je kan. jadi silalah simpan mcm kelambu, tab mandi, car seat.

Ainul pulak adik beradik perempuan ramai. maka rotate la setiap kali beranak. orang ni beli A, kang dah habis beranak pinjam barang A.kita beli barang B. dia beranak pinjam barang A, B .. gitu la kaedahnya.hihii

Nak cite pasal bengkung ni kannn... masa pantangkan Arreessa bersalin czer gigih pakai bengkung lilit panjang. serius memang sedap badan. tapi kannn leceh bila nak buka p toile. yang stress nya baru je pakai dan dan tu pulak la nak terkucil ..eeee geram.



maka masa berpantangkan Maryam beli la bengkung moden. padahal bersalin normal. rupanya tak best sangat la. hahahaha.. sebab bengkung moden tak grap betul betul badan kita. dah la tu bila duduk terangkat.. nak kena adjust ..tarik ke bawah pulak. bengkung moden ni selalu pendek. sampai montot je. paha tak kena sangat. tak berapa puas hati la. bagi Ainul la ye. kalau korang suka ok la.



Jadi berdasarkan pengalaman lalu, kali ni nak pantang guna bengkung lilit. survey kat fb, google.. sekarang dah ada bengkung lilit dan ada zip untuk mudahkan kita p tandas. ok la kan.


sumber Danita



contoh bengkung lilit panjang macam gambar kat atas ni. nampak macam meyakinkan jugak kan.

Pakai bengkung ni penting tau nak kembalikan shape kita. 9 bulan pregnant kembang semangkuk. takkan taknak kembalikan shape zaman muda remaja. ehhh muda remaja tu memang tak la kot. tapi at least ada la bentuk kan. tak mau la makin kembang. belum 40 tahun body macam 50tahun. huhuhuu


Ainul beli bengkung apa? jeng jeng nanti Ainul update. benda nya belum sampai. dah sampai dah guna boleh la review kannn.


Apapun proses berpantang sangat la penting untuk kita kembalikan tenaga, kesihatan yang baik. Jangan ngelat bertungku, mengurut ok walaupun bersalin czer. Badan kita nak pakai lama. Kalau boleh umur 50tahun pun still vogue kannn


bercakap pasal bersalin, berpantang ni. Ainul nak recommend VIVIX ni . wajib ada la kalau korang berpantang. Ainul pernah kongsi kisah Ainul berpantang dengan vivix dulu. memang superb la.

VIVIX boleh makan kalu bersalin normal & czer. dua dua bagus kalau nak korang nak luka cepat sembuh, badan bertenaga, kulit cantik dan cepat kurus... all in 1

meh dengar sendiri kisah Ainul minum vivix ni masa pantangkan Maryam. nak cite pun rasa nak nanges tau..huhuhuu







kepada yang bakal berpantang, tengah berpantang lagi lagi yang luka terbuka, bernanah tu czer ke normal, boleh cuba vivix yang superb ni.. 



Contact Ainul di 013-3612717 ye 

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments