Skincare untuk Kulit Berminyak

Wednesday, March 08, 2017

Menurut kajian , kebanyakan kulit wajah wanita Asia terutamanya di Malaysia ni kebanyakannya dari golongan kulit berminyak. Faktor cuaca mungkin , yang panas berpeluh memberi kesan kepada kulit wajah berminyak.





Kulit berminyak menyebabkan kita kurang selesa, seterusnya mengganggu aktiviti harian kita, dan akhirnya ia boleh menjejaskan prestasi kerja kita. Betul tak?? Rasa rimas.

Kita akan rasa kurang keyakinan diri, terutama apabila melihat muka kita dalam gambar-gambar yang diambil setiap hari. Muka nampak kusam dan tidak bermaya, lebih-lebih lagi bila jerawat atau kesan parut lama masih kelihatan. Yang baru tumbuh bertambah-tambah, parut lama tak berkurang pun hilang.

Kulit yang berminyak menyebabkan jerawat tumbuh dan liang-liang roma tertutup. Akibatnya berlakunya pengumpulan sel-sel mati dan meninggalkan kesan parut dan merosakkan kulit.


Tahu tak kenapa kulit kita berminyak???

Sebenarnya, kulit berminyak berlaku daripada hasil pengeluaran sebum berlebihan iaitu bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi dari kulit kita. Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan sebum ini terhasil.


Kenali Jenis Kulit Berminyak / Berjerawat


1. Kulit muka terasa segar dan selesa bila dicuci dengan pencuci muka atau air biasa.

2. Kulit muka terutamanya bahagian hidung kelihatan berminyak pada waktu tengahari.

3. Kulit muka terasa segar selepas menggunakan toner.

4. Kulit muka kerap ditumbuhi jerawat, begitu juga di bahagian belakang badan.

5. Kulit muka terasa sangat berminyak semasa menggunakan krim malam.

6. Bahagian hidung terdapat banyak white head dan black head.

Sekiranya anda mengalami simptom-simptom di atas, ini bermakna kulit anda adalah jenis berminyak / berjerawat.






1. Purifying Cleansing Gel (177ml) RM94.08:Mencuci muka yang lembut, menyingkirkan minyak kotoran dan kesan mekap di kulit wajah, mencerahkan kulit dan memberi PH yang seimbang kepada kulit wajah.

Cuci di bahagian muka dan leher anda selama 3 minit, kemudian bilas dengan air bersih. Elakkan membilasnya dengan air suam water heater kerana ia boleh membesarkan pori-pori kulit wajah anda.

2. Purifying Toner (177ml) RM83.48– Menghentikan kerosakan Pro-Oksida, meneutralkan sel-sel kulit rosak akibat air yang paip yang kotor, menyegar dan menghaluskan kulit, mengecilkan liang-liang pori dan mengurangkan kulit berminyak.

Titiskan beberapa titik toner di telapak tangan kemudian tepuk-tepuk perlahan ke kulit wajah anda.

Pastikan tangan anda telah dicuci terlebih dahulu.

3. Balancing Moisturizer (48g) RM88.78 – Menyubur, melembabkan dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah anda. Menjadikan kulit wajah anda halus dan tidak berkilat. Sapu nipis di kulit wajah anda pada waktu siang dan malam.

4. Eye Treatment (14ml) RM55.65 – Mengurangkan garis-garis halus disekitar kawasan mata anda, mengurangkan kesan lebam dan eye bag di bawah mata. Sesuai juga digunakan di bahagian leher dan mulut.

Harga Set Skin Care untuk Kulit Berminyak / Berjerawat Enfuselle ialah RM321.98 sahaja.


betul ke berkesan?





Bagaimana mahu membeli Skincare Kulit Berminyak ini?


Cara 1 Terus Beli Tanpa Melalui Pengedar. Terus Melalui Shaklee 

Anda boleh terus klik ke Skincare Kulit Berminyak  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



Cara 2 Melalui Pengedar Sah. Dapat Konsulatsi dan dapat Discount lagi


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, kelana Jaya








LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. yang celah hidung tu geram jer nak sental-sental..hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba try makeup remover nutriwhite. ramai yang berjaya nyahkan blackhead whitehead

      Delete