Refleksi 2016.. Apakah dia?

Sunday, January 01, 2017


MAMPUKAH AKU NI KURUS?


Dulu tak suka nak diet diet ni. motip sangat nak diet bagai. Makan je la. enjoy the food. huhuu

Terbuka hati bila kengkawan ajak join kempen Shaklee Detox. Oklah join je la. ramai ramai kan. Masa tu niat nak turunkan viseral fat. walaupun masih dalam bacaan normal tapi sipi sipi je dengan bacaan high.


bermula la kisah 7 hari dietku.. huhu. Korang boleh refer sini. Siap buat album tau. Nasib baik buat supaya ingat suka duka, susah payah 7 hari

Detox 7 hari Shaklee style > https://www.facebook.com/ainul.mustafa/media_set…

Yakin dengan menu plan ni sebab saintis Shaklee, mereka yang pakar dalam diet yang buat. Bukan hentam suka hati nak diet macamana. Bila diet suka hati berat naik pun suka hati dia la bila kita mula melantak..lupa daratan bab diet

Semuanya bermula dengan toksin dalam badan.. toksin ni la buatkan badan susah nak turun dan bila turun senang pulak naik.

Korang bayangkan tong sampah kt rumah. kalau tong smpah tu kotor, korang pun asyik rasa nak buang sampah je. dah kotor buang je sampah kotor, busuk semua

Bayangkan tong sampah kita baru je basuh bersih berkilat.. adoii nak buang sampah pun siap pilih lagi sampah yang tak busuk, tak berair. risau tong sampah kotor.. kena sental balik kannn

Alhamdulillah kempen detox 2016 ni sangat berkesan. Berjaya la jugak turukan berat dalam 7kg je. konon nak turun lagi 3kg .. ternaik pulak berat 3kg.. check check.. TERPREGNANT pulak. hihihii

Alhamdulillah rezeki anak pulak.

Sebenarnya nak turunkan berat kena betul caranya. Pastikan makan vitamin baru la badan cukup nutrisi untuk tigkatkan metabolisme badan. ni badan kurus tapi lemak dalam banyak, muka pucat, kulit kusam.. tak syiok la kannn

Apapun viseral fat berjaya turun dari bacaan 9 ke 6 sepanjang detox tu.

Itulah refleksi 2016.. Azam 2017 adalah berjaya menyarungkan baju ini raya nanti.

Maka kena pastikan berpantang dengan set berpantang Shaklee...hihihi









LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments