Set Berpantang Bersalin wajib pilih kalau nak maintain gojes walaupun dah anak ramai

Saturday, December 24, 2016

Muka selepas merdeka berkurungan 44 hari..




2 gambar ni adalah gambar jalan jalan selepas habis berpantang bersalin.

2010 bersalinkan Arreessa. Masa ni dalam pantang makan jamu biasa je. Kalau sebut nama kira glemer la jugak. tapikan tak konsistent sangat makan. kenapa? salah 1 sebab Arreessa kuning. Tengok la rupa bila tak makan apa apa masa dalam pantang. muka nampak pucat je. Baru umur 26 tahun ni.

4 tahun kemudian bersalinkan Maryam. Amacam makin comel tak kak nul? hihihi

Masa mengandungkan Maryam , pantang bersalin pun makan set berpantang Shaklee.

Set Berpantang Shaklee, pilihan ramai wanita moden masa kini.


ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan untuk jaga badan bagi slim balik.

VIT C: Kuatkan sistem imun agar tak mudah dijangkiti penyakit, untuk baby juga dapat disalurkan melalui susu badan, juga untuk kulit cerah gebu halus mulus

OSTEMATRIX: Calcium supply, milk booster, lawas, elakkan sakit kaki lutut pinggang cramp

ALFALFA: Buang angin dlm badan, lawas, detox, milk booster, mengetatkan kembali miss V, atasi masalah keputihan

VITA LEA
: Penambah tenaga, pelengkap nutrisi, untuk kesihatan dan kecantikan keseluruhan

ZINC: Merawat dan mengeringkan luka bersalin lebih cepat

OMEGA GUARD: EPA DHA utk perkembangan minda baby disalurkan melalui susu badan, bakar lemak berlebihan, buang lemak selulit, atasi masalah perut buncit - Extra sebab berat ms pregnant tak naik banyak dan selepas bersalin berat cepat turun

Sebagai tambahan untuk ibu yg mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah LECITHIN. Juga sebagai PEMECAH LEMAK.

Spend sikit duit untuk set berpantang. badan kita nak guna lama. Dalam pantang nak kena berjaga setiap 2 jam jaga baby, menyusu. dan masa yang sama nak melayan anak anak lain.

Badan memang nampak luaran ok tapi dalaman belum tentu dah betul baik.

Jangan kedekut untuk kesihatan diri sendiri ye kaum wanita.
Ramai cakap set berpantang Shaklee mahal. of course la mahal. sebab berkualiti tinggi. Vitamin ni dicipta oleh saintis, pakar pemakanan, pakar nutrisi untuk kita . Supaya kaun wanita sihat, kuat bertenaga.

Set ni bukan dalam pantang je boleh makan... selepas pantang still boleh makan. Selalu kita orang perempuan ni nak jaga body masa dalam pantang je. nak bertungku, berbengkung, makan jamu masa pantang. lepas pantang tak sedar diri , makan ikut suka, vitamin tak makan.

lepas tu mula la sakit pinggang.. ek ni salah epidural.. sakit kepala .. ek ni salah bius.. perut buncit..ek salah dulu czer.

ko tak salahkan diri sendiri sebab ko tak sayang diri pun.

kalau boleh spend beribu tang handbag, makeup maka boleh sesangat la spend pada vitamin yang ada #landmarkstudy , ada klinikal test.

takkan kita nak umur belum 40tahun tapi dah macam makcik makcik umur 50tahun.

lepas tu kita komplain laki sibuk tengok perempuan lain, laki komplen sana sini. kita bau bawang la, bau ikan la.

sedangkan kita sendiri tak usaha nak hot macam che ta, macam nora danish. hangpa ingat berapa sebulan diaorang spend untuk vitamin, untuk p spa, salon... retis ramai makan Shaklee tapi depa tak bagitau nanti mana nak dapat job jadi duta. depa banyak duit takkan nak makan vtamin tepi jalan kot. henbag pun Chanel..

tiada set budget budget terutama set berpantang... orang akan makin sayang kita kalau kita sayang diri sendiri.

ambil vitamin untuk bantu dalaman badan kita. mungkin luaran kita nampak kurus, sexy, mantap bagai tetapi dalaman?

kita makin berusia, nak beranak pinak lebih sekali dua.

Kalau dengan mak ainul memang dah kena ceramah dah kalau tak makan apa2 walaupun selepas habis pantang.

sayangi la diri kita.

#setberpantangpalingohsem

Nak set berpantang Shaklee contact
Ainul Mustafa
013-3612717
www.ainulmustafa.com







LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. wah,,,good sharing...teringin juga nak cuba nanti kalau mengandung dan bersalin lagi..hehehe

    ReplyDelete