Percutian Mewah Ke Jepun dan ianya Fully Sponsored

Thursday, August 04, 2016


Sebut je Jepun terbayang negara yang bersih, maju dan penuh budaya. eruja kan bila dapat ke sana. Bukan senang tau nak dapat pergi lagi lagi kalau ianya percuma. Fully sponsored oleh company.

Apa yang menarik dekat Jepun ni? Yang paling nak sangat saya pergi

1. Disneyland 



Tempat yang bukan anak aje tergedik nak pergi. mak dia pun lebih over excited nak pergi. Dari kecil tengok princess dalam tv jek. Dapat peluang apa salahnya kan.

Disneyland Park Tokyo sebenarnya terbahagi kepada 2 bahagian iaitu Disneyland Tokyo dan DisneySea Tokyo. Tiket untuk kedua-dua park ini dijual berasingan dan setiap park ni mempunyai kelebihan masing-masing. Saya sangat excited nak pergi ke Disneyland Park Tokyo ni sebab saya dimaklumkan ianya adalah diantara yang paling cantik dan terbesar di dunia



2. DisneySea






DisneySea ni sama juga macam Disneyland tu. Korang masih boleh jumpa Disney’s characters macam Mickey Mouse, Donald Duck & the whole gang time diorang buat performance atau greet guests. Konsep, deco building dan rides di sini lebih sesuai untuk orang dewasa dan kurang keanak-anakan kalau dibandingkan dengan Disneyland. Seriously…. kat sini memang lebih cantik.

Setelah eksplorasi sikit-sikit, ini dia senarai attraction yang korang wajib cuba.

American Waterfront :

– Tower of Terror
– Toy Story Mania

Port Discovery :
– StormRider

Lost River Delta :
– Indiana Jones Adventure : Temple of the Crystal Skull
– Raging Spirits

Arabian Coast :
– The Magic Lamp Theater

Mysterious Island :
– Journey To The Centre of the Earth
– 20,000 Leagues Under the Sea


3. Tokyo Sky Tree



Fakta Menarik TOKYO SKYTREE. 

1. Menara broadcast setinggi 634 m ini dibina dengan teknologi Jepun dan diiktiraf oleh Guinness World Records sebagai menara tertinggi di dunia.
2. Merupakan struktur kedua tertinggi di dunia selepas Burj Khalifa di Dubai.
3. Para jurutera TOKYO SKYTREE bina menara ni supaya mampu tahan gegaran gempa bumi yang lebih kuat dari magnitude 8.0.



4. Akihabara



Akihabara atau Akiba adalah kawasan yang terkenal dengan kedai-kedai barangan elektronik. Beberapa tahun kebelakangan ini, Akihabara semakin dikenali sebagai pusat bagi peminat budaya Jepun seluruh dunia. 

Banyak kedai-kedai yang dikhaskan untuk anime dan manga kini mula berkembang diantara kedai-kedai elektronik di kawasan ini. 

Beratus-ratus kedai, dari yang gerai yang paling kecil sehingga kedai yang paling besar menawarkan bermacam-macam barangan elektronik baru atau second hand seperti komputer, kamera, telefon bimbit, televisyen, barangan rumah dan sebagainya.


5. Hakone Sightseeing (Lake Ashi & Mount Fuji)




Tasik Ashinoko terbentuk disebabkan letusan gunung berapi Hakone sejak 3000 tahun dahulu. Keistimewaan tasik ini adalah keindahan kawasan sekitar tasik yang berlatar belakangkan Mount Fuji. Ianya menjadi simbol istimewa Hakone pada hari ini.


6. main Salji di SnowTown Yeti




Tak sabar nak buat olaf..hihihi. pastikan semua kelengkapan baju. sejuka dia bukan macam sejuk kat Malaysia. Kang keras kejung langsung tak boleh nak main.. huhu


Tak sabar nak ke Jepun tahun depan. insyaALLAH 3 tiket untuk saya, husband dan Arreessa. Best lagi semuanya fully sponsored. bawa diri je. flight, hotel, makanan semua ditanggung. Nak tak dapat macam saya? kalau nak tahu meh PM ye


*Doakan saya berjaya ke Jepun 6 star free trip 3 tiket tahun 2017 ye..Aminn!! 

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments