Tips Beli Tiket Flight TERMURAH & Bila Waktu Sesuai Untuk Beli Tiket Murah

Tuesday, March 15, 2016

Kepada yang suka melancong, tiket flight antara benda paling penting dalam budget travel kan. Kita mesti nak cari tiket kapal terbang yang paling murah. Kalau ada promotion tu cepat cepat rasa nak beli.




Nak tahu tak tips macammmana nak dapat harga tiket flight yang murah dan bila masa, waktu yang TERBAIK untuk kita melancong.

Tahu tak korang yang waktu yang paling terbaik untuk book flight adalah 19 Minggu sebelum masa berlepas. 


Menurut Skyscanner , antara TOP destinasi Melancong Pilihan Rakyat Malaysia. dan Masa yang paling Sesuai untuk anda travel untuk mendapat harga TERMURAH

Contoh. Anda plan nak Korea. Sila plan travel anda pada bulan September. Dan beli tiket anda 19 minggu lebih awal untuk dapatkan harga terbaik





Bagaimana nak guna Skyscanner Untuk dapatkan Flight Termurah?


1. Masuk ke website SkyScanner >> http://www.skyscanner.com.my/






2. Masukkan destinasi tempat pelancongan anda dan pilih tarikh bila nak ke sana atau anda boleh terus klik CHEAPEST MONTH 




3. Paparan harga tiket TERMURAH dan kita boleh pilih masa perjalanan kita



Untuk Maklumat Lanjut boleh ke

website : http://www.skyscanner.com.my/

Facebook : https://www.facebook.com/skyscanner/?fref=ts


LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. great entry...thanks for sharing!

    ReplyDelete
  2. Wahh info yg menarik..Bole apply tips ni kalau nk travel next time..thanks for sharing!

    ReplyDelete