Resepi Ice Cream Lemon Untuk SLIMY KIDS’ CHOICE AWARDS SNACKS

Tuesday, March 08, 2016


Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2016 Slime datang lagi !!!!  Sempena dengan Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards ini, satu resepi ice cream khas yang sesuai dilakukan oleh kanak kanak dan ibu bapa semasa cuti sekolah nanti. Boleh dimakan sambil menonton Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2016  pada Isnin 14 Mac 2016 jam 11.30pagi  dan ulangan 6petangResepi Homemade Ice Cream Lemon :Slime-sicles
Bahan Bahannya1/2 cawan gula
1/4 cawan fresh lemon juice
2 sudu parutan kulit lemon
Secubit garam - untuk bagi rasa lemak
1 1/4 cawan buttermilk
Pewarna kuning & hijauCara menyediakan Ice cream lemonMasukkan dalam bekas > Gula, jus lemon, parutan kulit lemon dan garam. Kacau sehingga gula sebati.

Kemudian masukkan buttermilk dan kacau lagiMasukkan pewarna kuning & hijau sehingga warna menjadi warna hijau rasmi tema Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards. 


Masukkan ke dalam bekas ice cream dan masukkan ke dalam peti ais selama 5jam atau lebih.dan hasilnya......
Maryam & Arreessa suka .. masam masam manis... 


Selamat mencubaJangan lupa untuk menyaksikan Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards di Astro Nickelodeon Channel 612 untuk pada Mac 14 pada 11.30 pagi.

Untuk meraikan Pandelela dicalonkan untuk kanak-kanak Choice Awards, saya ingin menggalakkan semua orang untuk mengundi Ratu terjun Malaysia Pandelela Rinong

Bagimana mahu Vote ?

Caranya >>>  Vote for her via kca2016.com or tweet #VotePandelelaMY #KCA

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments