Minuman untuk Mak Mak Diet Tapi Susu Ibu Boleh Maintain

Wednesday, January 20, 2016



Ramai yang tanya pasal ni. Maaf la kadang kadang lambat reply pm uolss. Jadi Ainul kongsikan kat sini bagi memudahkan semua dan membantu kawan kawan yang lain juga.

Selepas bersalin memang susah berat nak turun kan. Ainul la tu. Spesis lemak kental gamaknya. Diet la macam mana pun susah sangat berat nak turun. Diet sampai tak makan nasi tu bukan Ainul la. Tekak orang kampung. huhuu. Sehari mesti at least sekali makan nasi. Salah nasi ke gemuk ni? Kevin Zahri cakap bukan salah nasi pun. Nak makan nasi boleh. Cuma jangan la sampai 2-3 kali menambah. Adoiii kalau dah lauk memang sodap lagu mana. alasan je kan.. hihii

Sekarang nak share minuman yang Ainul ambil setiap hari. Bukan la minum hari ni esok terus kurus ye. ini bukan ubat ye dik.  Nak gemuk pun ambil masa. ini kan nak kurus. kalau lemak dalam badan 30 tahun punya terkumpul jadi nak kurus pun ambil masa ye. Cepat atau lambat depends pada metabolisme badan kita. Nak metabolisme boost makan B complex ni. baru la gula di tukar kepada tenaga. 



Ainul suka ESP ini sebab sedap, penuh zat yang lengkap untuk ibu menyusukan anak. Bila minum ESP ni rasa nak makan berpinggan pun kurang. Yang BEST susu ibu tetap maintain malah lebih pekat berlemak. 




ESP ni Ainul suka blend dengan buah macam tembikai, kiwi, kurma. Kadang kadang campur dengan milo, sirap or air apa apa je lah yang kita suka. Nak bancuh kosong pun boleh. Ikut tekak masing masing. 


Apa yang SPECIAL sangat pasal ESP ni dalam membantu kita turunkan berat selepas bersalin?



1. GI yang rendah

GI tu glisemik indeks. Kalau nak kurus kena cari minuman yang GI nya rendah. kenapa pulak? Glisemik indek ni bantu proses dimana gula dibebaskan perlahan lahan. Jadi kita kurang la rasa lapar dengan cepat. Kalau GI tinggi makan memang kenyang lepas tu cepat je lapar. tu yang kejap kejap nak makan je. 


2. Protein yang baik

Korang tahu tak protein adalah makan sel badan kita. Kalau sel kita baik maka semua sistem badan kita pun baik dan sihat. Macammana nak dapat protein yang baik? Dalam ESP ni ada 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan kita. 9 jenis ni badan kita tak boleh hasilkan kena dapatkan dari sumber luar means makanan la. kalau korang nak ambil minuman protein mesti ada cukup 9 jenis asid amino. kalau tak cukup satu akan menjejaskan sistem imun badan kita. 

kenapa tak dapatkan dari ayam , ikan, daging?

sebab sumber daging ni banyak kolesterol. nak ke kolesterol makin tinggi. penyakit lain pulak yang datang. 

lepas tu korang makan ikan, ayam, daging mentah ke? tak kan. bila daging ni dimasak zat protein dah makan menghilang sebab protein cepat musnah dalam suhu panas. 



3. Makan protein banyak bukan efek buah pinggang ke?

dalam ESP ni ada kalsium tau. Apa pulak fungsi kalsium ni? Apa kaitan dengan buah pinggang?

Kekurangan kalsium didalam soya mengakibatkan protien soya tidak dapat berkerja untuk menyingkirkan kalsium dari buah pingang untuk diserap kedalam badan. Kesan kalsium didalam buah pingang boleh mengakibatkan batu karang. Dengan penambahan kalsium didalam ESP dapat membantu proses penyikiran kalsium dari buah pingang untuk diserap kedalam badan.

Kajian melaporkan serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. dan oleh yang demikian unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein untuk menuetralkan kembali serbuk soya itu. Kebanyakkan pengusaha/pengeluar protein soya tidak menambahkan kalsium secukupnya. Syukur dalam serbuk soy Shaklee ada ditambah kalsium.




Kepada ibu ibu yang menyusukan anak dan nak turun kan berat WAJIB cuba ESP ni. harga 1 tin hanya RM159 sahaja. Tahan 1-2 bulan. sedap pulak tu. Berat turun, susu ibu pun meriah. Badan bertenaga dan kulit makin cantik. ALL in 1 

SPECIAL untuk kawan kawan blog Ainul offer harga SPECIAL lagi. Kena la whatsapp Ainul ye. Sapa yang whatsapp tu means betul betul la nak kan...


korang whatsapp Ainul kat 013-3612717. whatsapp boleh, nak sms pun boleh. Nak PM kat FB pun boleh. PM ke Facebook Ainul 
















LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments