Shopee Mobile Marketplace Untuk Pembeli & Penjual

Thursday, December 10, 2015


Ainul suka shopping online. Rasanya ramai yang suka juga kan. Bila asyik shopping banyak pulak barang yang lama tak terpakai. Takkan nak buang begitu sahaja kan. Jadi untuk elak pembaziran kita boleh jual sebagai pre-loved. Masalah lain pulak dimana nak jual barang kita tu. Bagaimana nak pasarkan barang kita kepada targeted customer. 

Best tak kalau ada 1 apps yang kita boleh membeli dan menjual dalam masa yang sama. dimana mana , bila bila pun kita boleh lakukannya dengan mudah. 

Shopee Mobile App memperkenalkan pembelian, penjualan di atas talian hanya menggunakan handphone sahaja. mudah kan.






Barang kita yang sebelum ini disimpan di dalam almari sahaja kini boleh ditukarkan menjadi duit. Berbaloi kan. Apa sahaja barang yang anda ingin jual boleh di Shopee.

Kebanyakkan apps lain, kita kena manage itu dan ini dan mengambil masa. Dengan Shopee , ianya sangat mudah dan tidak mengganggu aktiviti harian kita yang lain. Sambil stuck dalam jam pun boleh buat jual beli. Setiap masa kita manfaatkan sebaiknya.


my Shopee account

Dengan Shopee, Ainul boleh membeli dan menjual dalam masa 30sec sahaja. Ainul hanya perlu post apa barang yang Ainul mahu jual atau cari barang yang Ainul mahu beli dengan pantas. Senang, cepat dan selesa dibuat dimana mana. 



Pada yang suka membeli, di Shopee ada pelbagai barang untuk dijual termasuk la bag, kasut, barang rumah, make up.  


Contoh kita nak cari jubah. Boleh cari menggunakan #sayajualjubah.


Mana yang berkenan tu, kita boleh terus beli atau nak tanya apa apa pada penjual boleh 
klik " Chat Now "  .. Ini sangat BEST kan. yelah selalu perempuan cerewet nak beli baju ni. lagi lagi saiz model macam Ainul ni kan. hihihii..

Bila dapat chat terus dengan penjual kita pun lebih yakin. nak tanya stok masih ada ke, berapa ukuran baju. 


Ini adalah kelebihan kepada pembeli. Bagaimana pula dengan penjual ? Shopee telah menawarkan apps yang sangat mesra penjual dan dijamin selamat terutama ketika proses pembayaran dilakukan

1. Sell in a dash


Penjual boleh memasarkan product anda  dalam masa 30saat sahaja. 3 langkah mudah iaitu 

1. Ambil gambar product anda

2.  Penerangan mengenai product anda

3. Set kan harga


Mudah sahaja kan


2. Shop with a chat


penjual boleh berhubung terus dengan pembeli. Jadi pembeli akan lebih rasa yakin dengan penjual. 




3. Shopee Guarantee


Jamin 100% dari Shopee dimana pembayaran adalah hanya terus ke penjual selepas pembeli mendapat barang yang mereka kehendaki. Jadi penjual jangan risau pembeli tipu dan sebagainya


4. Free for all



Berapa komisyen yang kita perlu berikan pada Shopee untuk pasarkan product kita? ianya FREE !!  apps ini percuma untuk memasarkan apa jua product kita.


5. Share the joy



Di Shopee, anda boleh sebarkan product anda di FB, IG, twitter dan lebih ramai lagi target customer kita.


Shopee merupakan mobila apps yang sangat bangus dan membantu penjual dan pembeli. Selepas ini, kita dengan mudah dapat extra money dan kosongkan, bersihkan almari .. Boleh beli yang baru..Yeah!!



Shopee Malaysia










LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. Best Shopee ni.. mami pun selalu shopping guna apps ni.. nak lagi best, shopping masa penjual bagi code voucher discount tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sempat beli lagi. tp best2 jgk brg dia. nak beli make up.hehe

      Delete