Makan lecithin Berat Tak Turun

Wednesday, December 16, 2015


Assalamualaikum & Selamat Pagi


Apa khabar semua? Harap sihat la ye. Musim hujan sekarang ni sejuk je. Badan pun mula la selsema, batuk demam la. Jaga kesihatan diri dan keluarga ye.

Baru baru ni, ada customer compliant kenapa dia dah makan lecithin sebulan berat tak turun turun jugak. Nak tahu tak kenapa?

1. DETOX

Lecithin ini berfungsi untuk pecahkan lemak. Bagimana lecithin berfungsi untuk pecahkan lemak?

Lihat video ini





Apabila lemak sudah dipecahkan , kita perlukan  serat untuk angkut lemak keluar dari badan kita.  Contoh sayuran, buahan, oat. 

selain itu, saya cadangkan korang ambil ALFALFA SHAKLEE. Alfalfa ni sejenis sayur tau. Shaklee dah buatkan sayur alfalfa dalam bentuk tablet untuk senang kita makan. Sebab Shaklee tahu ramai tak suka makan sayur. kalau suka pun sayur yang ada bila dimasak dah habis zatnya. 



2. KHASIAT KE TEMPAT LAIN YANG LEBIH MEMERLUKANNYA


Lecithin Shaklee selain fungsi untuk pecahkan lemak, fungsi lecithin adalah Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress . 

Kolina dalam lecithin berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang boleh mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan


Jadi apa yang terjadi? 

 " Apabila kita ambil lecithin untuk kurus tetapi kita seorang yang STRESS, Ingatan kita makin berkurang jadi.... Lecithin akan berfungsi untuk tingkatkan daya ingatan dan ringankan stress kita dahulu. Baru la selepas itu lecithin akan berfungsi untuk pecahkan lemah kita pulak.  " 


Bagus kan lecithin ni. Ianya akan berfungsi pada bahagian yang PENTING dahulu. Kita mahu jadi makin pelupa atau nak kurus sahaja. Mestilah otak, daya ingatan kita paling penting kan.


Selepas bahagian yang penting sudah baik, baru la lecithin akan berfungsi untuk pecahkan lemak dan lain lain.


Oleh demikian, kalau kita makan sebotol lecithin belum kurus jangan salahkan lecithin yang tak bagus. Lecithin sedang berusaha repair bahagian lain yang rosak, kurang nutrisi. Teruskan makan lecithin untuk bukan sahaja kurus tetapi kesihatan lain juga.






  nak order? hubungi 013-3612717





























LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments