Penjagaan Kulit Semasa Mengandung

Wednesday, November 11, 2015



Assalamualaikum 


Belum pregnant lagi untuk kali ke 3. hihihi.. Saja nak berkongsi pengalaman mengandungkan Maryam. Setahun 4 bulan yang lepas.  Mengandungkan Maryam Alhamdulillah dipermudahkan Allah dan rasa paling best sekali. Masalah masa menagndung pun takde macam Hb low, kencing manis, darah tinggi. 

Paling BEST bila ramai kawan kawan pasal kulit.  kulit makin cantik masa mengandung. Cantik ke? sila jangan muntah hijau ye. mak pun kembang semangkuk dah. hihihii







Apa yang Ainul ambil masa Ainul mengandung. Ainul percaya kalau dalaman kita sihat maka luaran juga akan sihat dan cantik. Jadi sangat penting jaga dari dalam. Ramai selalu nak guna krim malam siang la, pencuci muka je. jaga lapisan luar kulit. Akar kulit masih lagi bermasalah jadi susah la kulit yang sihat , cantik betul betul nak kekal lama.



Vitamin C


Vitamin Wajib untuk kecantikan kulit. Ainul memilih Vitamin C Shaklee Sustained Release. Sustained Released paling penting tau sebab setiap 1 jam vitamin C akan di bebaskan dalam badan kita. Jadi badan kita sentiasa cukup vitamin C. Vitamin C ni cepat terhapus. contoh kalau jerebu, kena asap kerete ke habis la terhapus. Sebab itu la kita wajib ambil vitamin C Sustained Release. 

Antara fungsi Vitamin C adalah Mengekalkan integrity tisu badan seperti kulit , lapisan mukosa oleh itu membuatkan kulit menjadi lebih licin, tegang , cerah & berseri , membantu menghilangkan kesan –kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit disebabkan terdedah pada cahaya matahari


Apa lagi syarat dalam memilih vitamin C? Pastikan Vitamin C yang kita pilih WAJIB ada Bioflavonoid

Apa sebenarnya Bioflavonoid ni? Penting sangat ke ada bioflavonoid ni?

Tahukah anda, kebiasaannya vitamin C sintetik TIDAK mempunyai bioflavonoids, cuma ada asid askorbik sahaja. Jadi, ia tidak mampu berfungsi sebagai Vitamin C sebenar.

Bila ada bioflavonoid jadi penyerapan vitamin C dalam badan kita lebih baik.


Vitamin C Shaklee antara HOT Seller dan pernah habis stok 1 Malaysia gara gara semua pakat 
beli 2-3 botol tau . 

Ainul sendiri sudah 4 tahun makan vitamin C Shaklee dan Alhamdulillah parut jerawat , jeragat makin menghilang. 

Masa mengandung vitamin C bagus bukan untuk kulit je tau tetapi untuk penyerapan iron yang baik. Jadi sapa sapa ada masalah HB rendah tu sila la makan vitamin C


Vitamin C Shaklee dicipta oleh Saintis, Doctor yang pakar . Jadi jangan risau takde side effect. 

Selain cantik, vitamin C ni bantu dalam pembentukan kolagen dalam badan. sebab tu siapa suka makan vitamin C secara konsistent kulit akan anjal, glowing





KENAPA KORANG WAJIB CUMA VITAMIN C NI?

1.  100% semulajadi. dibuat dari jagung jadi siapa yang ada gastrik tak perlu risau pasal pedih perut

2. Harga yang berpatutan dengan kualitinya

3. Dicipta oleh saintis, doctor, pakar nutrisi bukan dibuat oleh mereka yang tidak ada kelayakan


4. Ada ujikali, klinikal test. Ni paling penting untuk buktikan ianya selamat terutama pada ibu hamil



Jom beli untuk kelihatan cantik bermula dari dalaman. Bila kita makin cantik suami pun makin sayang kan.


call/sms/whatsapp : 013-3612717

email : ainulfadzilah@gmail.com

COD area : Shah Alam- Klang- PJ-USJ- Universiti Malaya UM, Menara TM



Jika anda nak harga discount 15%-20% jom jadi ahli . Eh taknak buat business. Jadi ahli bukan wajib buat business pun. Jadi ahli untuk dapat harga SPECIAL dan tawaran BEST dari Shaklee. Shaklee suka bagi free vitamin tau tetapi untuk ahli aje... Jadi jom daftar sebagai ahli Shaklee sekarang




 









LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments