Pakej Perkahwinan Felda D'Saji Di Kajang Perdana Avenue Bermula Disember ini

Friday, November 13, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hujung tahun ni musim cuti sekolah dan juga musim kenduri kahwin.  Persiapan perkahwinan ni bukan senang nak buat, Teringat 6 tahun lepas. sekarang ni akak sibuk melayan persiapan perkahwinan adik adik je. ada 2 orang lagi masih available ye.

Salah satu persiapan perkahwinan yang paling pening kepala sekali nak handle adalah tempat majlis diadakan. Sama ada rumah atau dewan. Buat di rumah meriah tetapi penatnya adoi.. Berbulan sebelum majlis sudah kena mengemas itu ini. Sebulan pulak selepas majlis kena mengemas balik. Bila dah ramai anak kecik ni memang mencabar la sikit kan. 

Paling mudah buat di dewan. Tetapi tak banyak dewan yang sediakan pelbagai peralatan macam meja, katering, PA sistem. Harga dewan lain, kerusi meja harga lain.nak PA sistem tambah lagi kos. Zaman sekarang kita harus bijak dalam pengurusan. Paling terbaik 1 dewan yang menyediakan semua pakej ini. Ada ke?

Berita baik untuk semua bakal pengantin, bakal mak ayah pengantin kerana Felda D'Saji Sdn Bhd akan mula bertapak di area Kajang, Bangi, Cheras, Semenyih, Putrajaya, Serdang dan yang berdekatan dengannya. Okay, kalau korang nak tahu.. sudah 90% pembinaan ini telah siap dibina dan akan dijangka beroperasi pada Disember 2015.




Ainul pernah makan katering Felda D' Saji di semasa wedding kawan kami di UTM dulu. Makanan yang sangat sedap. 



Venue Terbaru Felda D'Saji Sdn Bhd : Kajang Perdana Avenue


Alamat: 
Jalan Kajang Perdana 2/2,
Taman Kajang Perdana,
43000 Kajang Selangor.





Kajang Perdana Avenue ini akan beroperasi pada Disember 2015. InshaAllah dengan izin Allah SWT jika semuanya berjalan lancar. Promosi bermula dari RM28 x 500 pax tetamu sehingga 600 orang di mana 200 pax di ruangan berhawa dingin dan 400 pax di ruangan terbuka yang lengkap dengan kipas gergasi.



Kemudahan yang disediakan:-

  • Parking sehingga 250 buah kereta dalam satu masa
  • Bilik menunggu VVIP/VIP 
  • Bilik persalinan pengantin yang dilengkapi bilik air,tandas, surau
  • Pejabat jualan


Akses yang mudah melalui:-

  • SILK Highway
  • Persiaran Kajang-Semenyih By pass
  • Cheras-Kajang Highway
  • Seremban-Kajang Highway
  • Jalan Semenyih


Pakej perkahwinan di Kajang Perdana Avenue ini termasuk:-

  • Penggunaan tempat 
  • Penyediaan katering, layanan tetamu dan VVIP
  • Hiasan Pelamin
  • Walkway dan Archo Dummy Cake 3 tingkat
  • Standard PA sistem
  • Kawalan lalulintas oleh RELA


Avenue juga sesuai untuk acara:-

  • Konvokesyen tadika
  • Makan Malam Korporat
  • Fashion Show
  • Pelancaran Produk
  • Seminar
  • Bengkel pembelajaran


Untuk pengetahuan korang, Kajang Perdana Avenue ini mempunyai kawasan yang luas juga amat sesuai dijadikan majlis konvokesyen untuk tadika dan aktiviti kanak-kanak juga amat sesuai dilakukan seperti sand art, bouncy dan sebagainya. 

Pembukaaan secara rasminya akan dilakukan bulan December ni. InsyaALLAH Ainul akan update nanti. Sebelum acara rasmi tu, korang boleh tengok  artist Illustration & Sample Pelamin sebagai rujukan. Jadi senang la anda yang bercadang nak buat majlis tu planning dari sekarang






Gambar ini sahaja pun dah teruja kan. Sample pelamin khas untuk bakal pengantin




Bulan 12 ni Kajang Perdana Avenue akan launch. Tak sabar kan. InsyaALLAH Ainul akan update pembukaan nya nanti

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:-




Tel: 
03-8881 1311 (Pej Putrajaya)
03-2698 8302 (HQ)
Fax: 
03-8881 1372 ( Pej Putrajaya ) 
03-2692 4159 (HQ)


PIC:
Encik Syaiful Nazlan - 013-386 0453
Puan Nurul Nadia - 019-295 6232











LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. As Salam,

    Tumpang Iklan =)

    ~~KAMBING GOLEK HANYA RM1000 SAHAJA~~

    PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI
    DEWAN 1000PAX - RM 19.80

    MENU UTAMA
    Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
    Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nenas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Acar Buah
    Ulaman & Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
    Air Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Air Teh Tarik, Cendol (Siap Bancuh)
    Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
    Kuih Manis / Kuih Pedas

    HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour, Ayam Golek Madu
    Butter Prawn, Puding Karamel
    Buah-Buahan, Jus Buah, Air Minuman

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
    1 Pasang Kerusi Pengantin
    8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
    4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
    300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    2 Buffet Station Beserta Dekorasi
    Peralatan Buffet Golden Bell
    1 Unit Meja Hadiah
    1 Unit Meja Door Gift
    1 Unit Meja Tit Bits
    PA System & Deejay
    Kompang
    12 Orang Pramusaji
    1 Orang Ketua Pramusaji

    KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
    Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
    Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
    Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
    Sepasang Persalinan Sanding L&P,
    Bantal Nikah, Mekap, Hand Bouquet.

    KEK PENGANTIN
    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
    Meja Kek Beserta Dekorasi

    PHOTOGRAPHY (NIKAH & SANDING)
    1 Sesi Outdoor, Softcopy Thumbdrive,
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"

    TERDAPAT PROMOSI LAIN YANG MENUNGGU****

    HUBUNGI SAYA:
    IzA 0124110390 (WhatsApp)

    FB: https://www.facebook.com/anjung.seraicatering

    ReplyDelete