Makan Vitamin C Kulit Cantik

Friday, November 06, 2015

" Nak kulit cantik makan vitamin C " biasa dengar kan? vitamin C je mesti nak kulit cantik, takde jerawat. Glemer nya vitamin C ni sampai ada suntikan vitamin C. Nak lagi cepat cantik katanya..

Antara simptom kekurangan Vitamin C :



  1. Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah 
  2. Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar 
  3. Luka yang lambat sembuh 
  4. Mudah selsema / bersin 
  5. Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen) 
  6. Mudah dapat ulser 
  7. Mudah demam / antibodi tak kuat 
  8. Gusi berdarah 
  9. Salur darah mengecil 
  10. Sakit sendi 
  11. Tanda lebam pada badan 
  12. weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam) 

Ada orang bertanya..Vitamin C Shaklee tak ada ke yang 1000 mg. Saya tengok, vitamin C lain ada yang 1000 mg.


Betul memang bagus dan sangat hebat Vitamin C 1000 mg. Akak faham semua orang nak cantik cepat, nak kulit cerah, sihat berseri. Nak telan 1000mg terus betul?


Jom kita ingat balik sifat Vitamin C. Vitamin larut air. Bila kita makan Vitamin C, badan kita akan serap apa yang sempat dan diperlukan pada masa itu.


Yang lain-lain ke mana?


Keluar/flush out ke dalam air kecing. Katakan kita beli Vitamin C 1000mg RM1. 10 sen diserap dalam badan, lagi 90 sen keluar ke dalam air kencing. Wow! Mahal betul air kencing tu. Boleh guna balik? Tak kan?


Kenapa Shaklee sediakan Vitamin C 500mg?


Keistimewaan Vitamin C yang tidak boleh ditandingi dengan Vitamin C lain adalah dengan adanya


kebolehan SISTEM SUSTAINED RELEASED. Apa faedah sistem ini?

.
Dengan sistem ini, hanya 100mg Vitamin C akan dilepaskan dari tablet setiap sejam. Lapisan demi lapisan Vitamin C diurai dan dilepaskan. Badan akan serap 100mg setiap jam. Jadi satu tablet akan meyediakan 100mg selama 5 jam.


Katakan kita nak lebih Vitamin C. Nak kulit cantik kan..atau masa kita dalam keadaan kurang sihat. Kita boleh amik 2 tablet Vitamin 2 setiap 5 jam. 200mg vitamin c akan dilepaskan dalam badan kita selama 5 jam.

Haaa..Cerdik ke bijak?


Maka air kencing kita tidak la diperkaya dengan Vitamin C.


Oleh itu, saya menyeru. Buat lah pilihan yang bijaksana lagi cerdik pandai. Pastikan nilai untuk setiap wang anda.


Berapa harga sebiji Vitamin C Shaklee?

Tak sampai RM1 pun.Sebotol 180 tablet.


*Special lagi, ia bukan bersumber dari oren. Tapi dari extrak jagung. Oleh itu ia sesuai untuk semua

dan tak perlu risau diserang gastrik. Ada ditambah BIOFLAVONOID tau..jadi penyerapan Vitamin C lebih efficient.








Mereka sudah bebas dari masalah kulit yang merungsingkan. Anda bila lagi? takkan nak tunggu kulit makin teruk kot? kalau sudah berusia pun makin susah proses pemulihan semula tau.  Jadi kena bermula sekarang.

Untuk mendapatkan vitamin C ini boleh Hubungi saya di 013-3612717 atau email ke ainulfadzilah@gmail.com


Penghantaran percuma ke kawasan Shah Alam, PJ, Subang,TM, UM







LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments