Tips Memilih Make Up Remover Mengikut Jenis kulit

Monday, October 05, 2015


Membersihkan wajah selepas seharian beraktiviti adalah kewajipan. Jika tidak, bekas solek dan kotoran akan menyumbat liang-liang kita sehingga membuat wajah berjerawat dan banyak masalah kulit lain. Apakah membersihkan wajah dari makeup hanya cukup dengan sabun pencuci wajah? Hmm, untuk pembersihan sempurna memang diperlukan produk pembersihan solek khusus yang lembut. Lalu, bagaimana ya caranya memilih makeup remover yang tepat?



Cleansing water / Micellar Water


Jenis makeup remover ini sesuai untuk kulit sensitif. Cleansing water atau micellar water akan menghapuskan solek asas anda, tetapi mungkin anda memerlukan dua hingga tiga kali usapan untuk benar-benar menanggalkan sisa makeup. Kami mengesyorkan untuk menggunakan cleansing atau micellar water ini untuk membuang sisa maskara anti air anda.




Cleansing oil



Makeup remover berbahan dasar minyak ini sesuai untuk kulit kering. Cleansing oil akan membantu anda menyeimbangkan minyak berlebih di wajah. Bila dibilas, biasanya cleansing oil akan berubah menjadi menyerupai sabun. Sesuai untuk menghapuskan solek anti-air kerana tekstur minyak akan menanggalkan bahan-bahan solek tersebut.




Oil-based makeup remover


Jika anda mencari makeup remover dengan formula standard yang boleh menghapuskan sisa makeup dalam sekali usap, pilih oil-based makeup remover. Tidak seperti cleansing oil, makeup remover jenis ini berbahan dasar air. Anda tidak akan merasakan berminyak semasa menggunakannya, tidak seperti cleansing oil.




Makeup wipes


Jenis makeup remover ini seperti tisu basah. Sesuai digunakan semasa melancong. Sangat praktikal digunakan. Jangan lupa untuk menutup penutup rapat-rapat kerana produk ini sensitif terhadap udara.




Eye Makeup Remover



Mengapa saya harus membeli produk makeup remover yang berbeza untuk mata? Mata merupakan kawasan yang sensitif sehingga anda memerlukan makeup remover dengan bahan yang lebih ringan dan lembut berbanding kawasan wajah yang lain.


Makeup Remover Pilihan Saya Pastinya






Suka sangat sebab make up remover ni BEBAS bahan kimia, bebas Paraben. Paling BEST lagi sambil cuci make up , make up remover ni juga memberi nutrien pada kulit muka kita. Best kan.. Takde la kulit makin menipis, kusam, tak bermaya je


Make up pilihan saya dan tak akan berpaling pada make up lain. Sebelum ni kalau guna make up remover mesti kulit jadi pedih, kering. Tak selesa la lepas pakai. 

Bila jumpa nutriwhite makeup remover ni rasa best sangat. kulit rasa moist, bersih dan terasa cantik.hihihihihi

Kepada wanita, korang wajib ada make up remover ni. Best sangat...











LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. NICE INFO

    saya juga pengguna/agen produk aromaterapi Sutra yg bebas kimia, paraben :)

    ReplyDelete