Masa Untuk Gembirakan Parents

Wednesday, October 21, 2015


Tertengok 1 video thai di youtube. Terus rasa tersentap. Kita ni sibuk je dengan kerja sampai kita jarang luangkan masa bersama parents kita. Cuma ingat bila kali terakhir kita buat sesuatu untuk gembirakan hati mereka? Hari Raya Aidilfitri ke yang terakhir?  Yang penting sekali kualiti masa bersama kedua ibu bapa kita.


Sempena dengan ini, AIG telah melancarkan 1 program  www.pledgefortomorrow.com dimana program ini bagus untuk kita sama sama meluangkan masa berkualiti bersama ibu bapa. Gembirakan mereka sementara mereka masih ada.



Mak Ayah saya. Alhamdulillah Ayah makin sihat selepas pembedahan bypass tahun lepas. 



Cara untuk menyertai program ini senang sahaja


1. Sila ke website www.pledgefortomorrow.com


2. Klik Create A Pledge mulai 17 Oct 2015- 30 Nov 2015


3. Masukkan Janji kita kepada parents. Apa aktiviti yang kita nak buat bersama mereka. Memasak ke, travel ke, shopping ke


4. dan Janji janji anda akan terpapar di Gallery Hall Of Pledge



5. Upload gambar anda bersama sama ibu bapa melalukan aktiviti itu di Instagram dengan #pledgefortomorrow


Gambar yang menarik berpeluang untuk memenangi hadiah istimewa seperti High Tea session for your family at Majestic Hotel , family day-trip to Kuala Gandah Elephant Sanctuary , family cooking session with Rohani Jelani

Jadi jom ambil peluang ini menggembirakan ibu bapa dan masa yang sama menang hadiah menarik. 

Selain hadiah menarik ini, AIG juga akan memberikan hadiah menarik iaitu win a family outing dan family portrait photography session dari  AIG Malaysia

Untuk maklumat lanjut sila ke website http://www.pledgefortomorrow.com/

AIG juga ada menawarkan polisi untuk ibu bapa kita iaitu AIG Injury Guard. Polisi Insurance yang sangat sesuai bagi melindungi ibu bapa kita. Apa salahnya kita spend sedikit untuk untuk ibu bapa kita kan. Mereka sudah berikan yang terbaik untuk kita jadi sekarang masa untuk kita balas jasa mereka pulak.





Kelebihan AIG Injury Guard adalah

Melindungi anda sehingga umur 85 tahun
♥ Anda boleh memohon untuk Injury Guard jika anda adalah antara 18 dan 75 tahun dan boleh memperbaharui sehingga umur 85 tahun.

Membayar di samping polisi-polisi lain
♥ Injury Guard akan membayar di samping faedah-faedah yang anda terima jika anda mempunyai polisi insurans yang lain.

Perlindungan 24 jam di seluruh dunia
♥ Injury Guard melindungi anda di mana-mana anda berada.

Daftar diri dengan mudah melalui telefon
♥ Dapatkan Injury Guard dengan menghubungi pegawai perhubungan kami melalui telefon. Tiada borang. Tidak perlu beratur. Tidak perlu pemeriksaan kesihatan.

Perlindungan sehingga RM500,000
♥ Pampasan Tunai sehingga RM80,000 untuk kecederaan akibat kemalangan seperti retakan tulang, terkehel, melecur dan kecederaan dalaman.
♥ Pampasan Tunai sehingga RM350 sehari sehingga 200 hari jika individu yang diinsuranskan dimasukkan ke hospital akibat kemalangan.
♥ Sehingga RM300,000 untuk kematian atau kehilangan upaya kekal akibat kemalangan.
♥ Bayaran tambahan sehingga RM50,000 jika individu yang diinsuranskan mengalami kehilangan upaya kekal akibat kemalangan.

Serendah RM0.93 sen sehari
♥ Premium bulanan yang berpatutan kami tidak akan meningkat dengan peningkatan usia anda.

Dapatkan perlindungan serta merta
♥ Dapatkan perlindungan serta-merta setelah pembayaran anda diterima apabila anda membeli Injury Guard melalui telefon.


Rasanya tak salah kalau hadiahkan AIG Injury Guard untuk ibu bapa. Sekurang-kurangnya orang tersayang kita dilindungi.

Untuk keterangan lanjut atau berminat untuk dapatkan AIG Injury Guard, boleh rujuk di laman web atau hubungi mereka.


Website : AIG Injury Guard
Toll-free line : 1-800-88-7144







LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. wahh nak join jugak hihih


    www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  2. Kunjung balas disini... Nice info... Memang sepatutnya kita sentiasa menghargai ayah dan ibu kita setiap masa... bukan pada masa-masa tertentu je...

    ReplyDelete