Facial di Rumah...

Wednesday, October 14, 2015



Penat bekerja, jerebu muka pun makin kusam. fuhh!! jangan tak tahu jerebu tu ada partikel partikel yang sangat kecil masuk ke muka kita dan menyebabkan kulit muka tak sihat, tak bermaya. Jadi kita kena la rajin sikit cuci muka selalu dengan pencuci yang bebas bahan kimia dan maskerkan muka. 

Kali ni Ainul nak share resepi masker yang boleh kita buat dirumah. Banyak sebenarnya resepi homemade masker ni. Ada yang suka guna telur, madu .

Ainul punya style guna vitamin C & toner. toner bukan sebarang toner tau. Nama dia Soothing Radiance Whitening Softener. Soothing ni selain bersihkan muka kita , ianya akan memberi nutrien pada kulit. Jadi kulit akan makin sihat & cantik.



Jenama pilihan saya. Kenapa? sebab ianya 100% dari bahan semulajadi , hasil kajian para saintis. 

So far dah pakai, makan selama 4 tahun jadi sangat berpuas hati


Kalau korang berminat boleh contact IG @maryamzulaikha


Cara nak buat masker ni senang je. 

1. Pecahkan vitamin C 

2. masukkan sedikit soothing

3. sapu rata ke muka, tangan, leher 


Nampak tak biji biji halus dari vitamin C. Sejuk je rasanya. 

Lepas je kering terus basuh. WOW !! kulit rasa moist gitew. 


Korang selalu buat masker guna apa? 








LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments