Batuk semasa Hamil. Elakkan Ubat Batuk

Saturday, August 15, 2015

Masa pregnant batuk memang susah nak hilang. kadang sampai 3 minggu batuk. Orang cakap perubahan hormon. Ainul sendiri 2 kali pregnant 2 kali batuk teruk. Jadi ada la sikit sebanyak pengalaman sendiri batuk semasa hamil ni. 


Apa yang selalu ainul amalkan adalah minum air kelapa. 1 st trimester pun Ainul dah minum air kelapa. Ramai cakap tak boleh minum masa 1st trimester takut gugur tapi apa yang Ainul baca itu mitos je. 2 kali pregnant Ainul minum air kelapa. Alhamdulillah .. apapun depends pada badan seseorang. kalau rasa ragu ragu jangan minum. Lagi 1 minum sikit je dulu & tengok keadaan macammana. Bukan terus minum 1 bijik kelapa tau. 

Paling senang selain buah kelapa, Ainul makan Omega Guard.  Omega Guard ni merupakan minyak ikan yang kaya dengan DHA & EPA. Bukan sahaja untuk merawat batuk tetapi kelebihan lain yang kita dapat bagus untuk otak bayi. Nak anak bijak tak? Jadi kena la bermula dengan makanan otak dari dalam perut lagi

Ibu Hamil

  1. Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  2. Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  3. Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  4. Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Ibu Menyusu

  1. Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  2. Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

Yang best juga pasal Omega Guard ni sebab Ainul makan masa pregnant berat tak naik mendadak. Sepanjang pregnant 9 bulan berat naik 5kg. Lemak semua p ke Maryam. Seminggu selepas bersalin berat turun 8kg. Best tak? best la bagi Ainul sebab Ainul jenis berat susah jugak nak turun.nak naik kejap je...huhuu


Harga 1 botol RM144 untuk 90 capsules. 


Mahal? Benda yang berkualiti tinggi, berjenama pasti la mahal. Yang penting ianya berbaloi. 

Untuk mendapatkan Omega Guard dan termasuk konsultasi sila hubungi 

Ainul di 013-3612717 atau email ainulfadzilah@gmail.com



LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments