Ibu Menyusu Cergas Walaupun Berpuasa..RAHSIANYA?

Saturday, June 20, 2015

Berpuasa dan menyusukan anak bukan la perkara yang mudah tetapi bukan la susah sangat. Mind set perlu kita tanam supaya kita kekal positif. Konsep Asas penyusuan seperti kekerapan pump atau direct feeding jangan di tinggalkan untuk memastikan susu ibu sentiasa ada demand.



Memang tidak dinafikan sebagai ibu menyusu dan pengalaman saya menyusukan anak 5 kali berpuasa menguji kekuatan mental dan fizikal. Nak taknak ibu mneyusu kena ambil extra makanan seperti kurma, vitamin untuk membantu fizikal menjadi lebih bertenaga, segar. Apabila fizikal pun cergas, insyaALLAH mental juga akan sentiasa postif. dan susu ibu akan cukup untuk si anak walaupun ibu sedang berpuasa


Zaza (mom of syaura, baby dia baru 5 mons ++, fully breasfeed)


"Rupanya penat berpuasa masa breastfeed baby adalah lapan kali penat puasa time pregnant ok.saya pun cuak juga before puasa, takut2 kalau bekalan susu merudumtakut letih sangat2 ke jadi saya pun membeli performance drink dari kak laila..saya start minum masa hari kedua yang saya tak puasa tu la sebab saya rasa masa tu saya dehydrate kot tu yang pening2mane taknye, lepas berbuka pukul 8 malam terus tidur sampai sahur,memang tak sempat nak minum air banyak2 alhamdulillah sejak tu saya rasa ok, dah tak berapa letih yang penting bertenaga sepanjang hari, boleh meeting sana sini, jalan sana sini tak macam first day puasa, pucat lesi, pening, nak tumbang la. hoh lembik macam sotong"
note : zaza beli Performance drink hari ke-2 puasa, so mmg rasa perbezaannya.


Puan Saadiah (berniaga dibulan Ramadhan)


"Alhamdulillah lain rasanya, lebih bertenaga selepas minum Performance Drink. Saya minum waktu sahur & berbuka. Beginilah berniaga, selalu terdedah tengah panas. Tak lah rasa kering sgt tekak & kepala pun tak pening. Alhamdulillah. Semua keluarga minum Performance Drink. Saya juga cadangkan pada kawan2"


Kunaz (mom of Irfan 3 mons - fully breastfeed baby)


Ok, sebelum bulan puasa saya dah try puasa sehari, puasa ganti time awal2 pregnant dulu (morning sickness teruk dowh). Dulu kan jadual pumping saya start kul 7 pagi lepas punch card. Before pam, saya bese minum malt drinks dulu, and after pam minum air masak. So masa 1st time pam masa puasa, abih pam jek saya rasa resah. Resah sebab tak dapat nak minum air. Dah berkali2 decide nak berbuka, dari kul 7 pagi sampai kul 11 pagi, dok sibuk cakap kat ofismate nak berbuka. Pastu Kak Laila introduce performance drink dari Shaklee. Mende alah tue bukan untuk banyakkan susu yer, tapi untuk keep us hydrated (ala2 100 plus) so that kite takdela haus yang melampau atau mati terjelir lepas pam. So 1st 3 days puasa memang mantap abih aah.
Hubby pun kesian gak. Terpaksa puasa 8 hari kat offshore. Penat ok kontraktor wireline puasa kat offshore, kalau client leh tahan lagi, setakat coordinate contractor. Hubby pun minum performance drink hari2 and alhamdulillah penuh jek puasa dia kat offshore tue.

Apa itu Performance Drink?


1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2.Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3.Amat sesuai untuk mengelakkan kemeruduman susu ketika berpuasa (bagi ibu yang menyusukan) kerana ia  membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4.Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas.

5. Sesuai juga diberikan kepada kanak-kanak yang demam 

6. Sesuai juga diambil oleh pesakit Diabetis kerana  dapat memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Jom dapatkan Performance Drink ini agar kita makin cergas di bulan Ramadhan



Hubungi Ainul di 013-3612717 atau email ainulfadzilah@gmail.com untuk mendapatkan performance drink ini. Anda boleh juga hadiahkan kepada ibu bapa agar mereka juga cergas bertenaga di bulan Ramadhan ini





#AinulMustafaProductReview

****************************************************************************

Anda berniaga? Mahu iklan di blog Ainul Mustafa..

Sila Hubungi Ainul di 013-3612717 atau email ainulfadzilah@gmail.com . Kami menawarkan pengiklanan di blog dengan harga serendah RM50 sahaja

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments