4 kali Berpantang Bersalin.Set Bersalin ini juga pilihan hati

Wednesday, May 13, 2015

4 kali bersalin berpantang, set bersalin lain-lain. Tapi set Shaklee paling puas hati, sampai habis lepas bersambung pula set menyusu. Set bersalin lain pula berhabuk je kat rak hehehe walaupun anak keempat, tapi badan cergas seperti bersalin anak sulung je. Hb pun xde masalah, luka pun cepat sembuh, sembelit tak teruk. Dulu walaupun bersalin anak kedua ketiga,org kata patut ada pengalaman, masih juga masalah sembelit susah atasi. Tapi dengan Shaklee, alhamdulillah... - Puan Kamalia Auderina Lee

Video ini perkongsian Puan Deeja yang takut nak bersalin lagi akibat pengalaman tragis ketika berpantang







1. Vitalea


Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2. Vitamin C


Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan


3. Vitamin B


Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.


4. ESP 

  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.


5. Ostematrix

  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6. Omega Guard

  •  DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :

  • Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  • Perkembangan bayi yang sihat
  • Pencegahan baby dari mendapat jaundice.


Berapa Harga Set Hamil Shaklee ini?


Jika anda memilih Set Asas iaitu Vitalea + B complex + Vitamin C + Ostematrix

Harga adalah RM300 untuk 4 bulan bersamaan dengan RM75 sebulan sahaja

Harga vitamin RM75 yang ibu laburkan untuk kesihatan ibu dan anak. Bukan kah kesihatan anak begitu berharga?

Buat ibu yang berhasrat nak memberi yang terbaik epada bayi yang dikandungkan dan nak dapatkan Set Mengandung Shaklee yang paling lengkap dan mantap untuk kebaikan bayi yang dikandung, hubungi kami 013-3612717 untuk mendapatkan Set Mengandung Shaklee Terbaik.

Pengalaman saya mengambil set mengandung shaklee ketika hamil anak ke dua akan turut saya kongsikan dengan puan yang berminat dengan set mengandung hebat ini





LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments