Makan phytonatal boleh kurus..betul ke?

Thursday, April 09, 2015

Masa berpantangkan Arreessa , Ainul memang makan NR . Beli 1 set lagi. Biasa la anak 1st kan. takde survey pun set bersalin lain. kakak makan NR so i follow je. Dasar pemalas.huuhuhu. 


Dalam 1 set tu ada mandian, minuman dan minyak herbanika. Minyak herbanika paling ainul suka. Sangat rekemen la minyak ni. Best la guna masa pregnant, dalam pantang dan selepas berpantang pun ainul masih guna. 

Dalam set tu akan ada phytonatal yang bagus untuk mengelak sembelit. Memang lawas la kalau makan. Alhamdulillah tiada masalah sembelit masa pregnantkan anak 1st dulu.

Tapi Makan phytonatal boleh kurus..betul ke? Ramai yang berjaya kurus tapi tidak berjaya dengan saya. Balik kali cuba. dah expired pun beli lagi akibat terpedaya dengan testimonial orang.hukhuk..Mahal jugak phytonatal ni uolss...

Berat masa pregnant naik 13kg. Habis pantang 44hari berat turun 8kg je kot. 8-9kg je turun. Selepas bersalin berat makin naik. Tu yang beli lagi sebab yang beli masa berpantang dah expired kalau tak silap.hahaha..

Proses pembuangan memang lancar tapi tidak sesuai kalau di pejabat. Lagi lagi time meeting. Adoii!! mahu segan orang memandang. kejap kejap keluar p opis. Kalau kat rumah ok la kan. Bila masa pulak nak duduk rumah je. Sabtu Ahad je la duduk rumah. Belum lagi pegi kenduri, jalan jalan lagi. 

mungkin sebab tak konsistent makan maka tidak la berjaya turunkan berat bagi Ainul.huhuuhuhuhu

Stress mak uolss... badan bagai dipump pump..huhuuhuu


Sampai la ada kawan cadangkan vitamin ini pulak. Mula mula fedup dah. Tapi kawan pujuk pujuk okey la cheq try.Lagipun murah jekkk. Try 1 je dulu RM50 je. murah kennnn

Dammmm... seminggu turun 4kg .. Serius tekejutzz ..kalau tak percaya boleh refer sini.. Ada bukti akak bagitau kawan akak tu

Maka bermula la edisi mama Arreessa ni jatuh chenta dengan vitamin kurus walaupun murah tapi power 

Masa pregnantkan maryam makan vitamin brand sama berat naik 5kg je korang. Berat baby naik lagi besar dari Arreessa. 

Seminggu berpantang turun 8kg je... Habis pantang berat sebelum pregnant dapat balik. Eh makin kurus la dari sebelum pregnant.

sekarang hati makin gumbira maka berat naik sikit.. Takpa kena kembali konsistent jaga makan, makan vitamin dan menyusukan Maryam



wefie sikit dengan cik yam :)















LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Artikel yang menarik untuk kami, teruskan sharing ye, Produk NR memang terbaik

    ReplyDelete