Tutorial menggunakan Whatsapp di komputer

Monday, February 02, 2015

Bila buat kerja di komputer, whatsapp masuk tanpa henti. Bila ambil handphone sudah terganggu sekejap kerja. Selalu memang macam tu kan. Siapa ada masalah macam saya? konon nak pegang handphone kejap je. Hahahha takde makna.


Sekarang ianya lebih mudah bila dah ada aplikasi whatsapp web ni. 

Tutorial untuk install whatsapp web di komputer anda

1. Sila ke web >> https://web.whatsapp.com/


2.  Anda perlu scan bar code seperti di website ini. Sila pilih ikut aplikasi smartphone anda. Android ke windows ke







3. Buka handphone dan buka whatsapp > setting > whatsapp web 




4.  Anda perlu scan barcode di dalam website tadi



5.  Paparan whatsapp anda akan ada di skrin komputer. Jadi boleh la guna seperti biasa




Yang buat business online macam saya ni akan lebih mudah la. Sambil tulis blog, facebook dah terus boleh reply whatsapp customer.



LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments