Menangis setiap malam tak tahan di serang simpul biawak ketika mengandung

Monday, February 02, 2015

Masa mengandungkan Arreessa setiap malam mesti kena simpul biawak atau cramp kaki. Sakit nya Allah je la yang tahu. Pasti menangis menahan sakit. Sampai ainul takut nak tidur tau. 

Itu la akibat malas minum susu masa pregnant. Dah la susu tak minum, pil kalisum pun tak ambil. Ada yang cakap makan ikan bilis atau brokoli. Makanan yang ada sumber kalsium. Berapa bakul nak makan ikan bilis. kalau nak tahu setiap hari ibu hamil perlukan 1000mg kalsium. kalau brokoli kena makan 100 biji sehari.. ko lalu ke nak makan 100 biji. seketul brokoli tu pun jenuh nak habiskan. dah masak hilang dah sikit zatnya. 100 lebih la kena makan baru cukup 1000mg.. setiap hari ye makan...kang muka pun dah macam adudu ..hohoo


kenangan pregnantkan maryam. berat naik 13kg..anak lahir 2.04kg aje..huhu

Pregnant kan maryam insaf sikit. Kena minum susu. Adoii malasnyer nak bancuh susu. beli fresh milk. seminggu pertama rajin la.. lepas tu ke laut la...

nasib baik ainul memang makan ostematrix shaklee sebelum pregnantkan maryam lagi. Sebelum tu ada jugak ngelat. Tau je pregnant terus konsistent. Setiap malam tak miss makan..





kalau terkena jugak apa nak buat?

Tips yang boleh kita lakukan...ini adalah tips dari akak yang mengurut ainul jugak.



Ini masa 8bulan dan serius saya rasa berbeza sangat bila ambil set pregnant shaklee. Rasa bertenaga, sihat, cergas. Berat naik 5kg. Maryam lahir 2.46kg. Seminggu berpantang continue makan set berpantang shaklee berat turun 10kg...lalallaaaa

Kepada kawan kawan yang sedang hamil tu sangat la di galakkan ambil set pregnnat shaklee. Doctor pakar pun izinkan bila Ainul cakap nak 100% makan vitamin Shaklee. 

Yang penting NO MORE menangis malam menahan sakit kaki terkena simpul biawak atau kejang atau cramp. 


February ini ada promosi OSTEMATRIX 

Harga biasa RM61 untuk 120bj

bulan ini 

1 botol RM50

2 botol RM90

Jom dapatkan ianya sekarang sebab berbaloi baloi... 


untuk dapatkan harga BEST ni..

SMS/whatsapp ke 013-3612717

atau email : ainulfadzilah@gmail.com












LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. Adoiii mesti sakit giler bila kena "anak anjing" ni kan?..nasib baik saya tak pernah kena...

    ReplyDelete
  2. wahhh review yang baik... kadang simpul biawak bukan kena pada orang mengandung jer tapi kena jugak kepada orang berbadan besar... ada kah sesuai kalau bukan wanita nak makan set nih?? ini khusus untuk perempuan mengandung kan...

    ReplyDelete
  3. @nadiah hanum : " anak anjing' ? 1 st time dengar nama lain

    ReplyDelete
  4. @najib : vitamin ni sesuai untuk semua.lelaki & perempuan.

    ReplyDelete