Rezeki Maryam

Monday, December 15, 2014

Duduk rumah malas sangat nak pump. Direct feed kan senang. Tak penat nak fikir stok, ebm cukup ke tak. memang heaven la makcik. 

Semalam saja gediks nak pump. Rindu sebenarnya. Rindu kenangan bawa bag pump susu masuk bilik stor. Setiap kali bawa bag tu 1 opis tanya nak p mana. Kat opis tu majoriti lelaki kan. Siap bag pump kena selongkar. Geram je. Boleh diaorang cakap ainul lupa basuh botol susu anak..adoiii

Alhamdulillah rezeki Maryam. Baru sebelah pump dah dapat 7oz. Terasa bangga dengan diri sendiri. 

TIPS??

Makan & NO DIET !!!

Hahahahaa....

takut kan... tapi betul la.. Ainul memang takde diet. Semua makan macam biasa. 

makan jangan SKIP.. menyusu ni memang cepat lapar. Kalau tak makan boleh menggigil kot. Bukan kita je nak makan..baby pun perlu kan susu untuk makan dan membesar


POSITIF.. hati kena tenang, relax.. jangan STRESS je.. Senyum selalu ok. Agak agak stress sangat tu telan B complex anti stress.hihi




Tips yang paling UTAMA adalah jangan SKIP PUMP atau direct feed. ingat konsep utama iaitu  SUPPLY VS DEMAND

Ainul makan apa as milk booster? makan semua makanan yang halal. 

dan ainul ambil SET ini sebagai teman setia ainul untuk kekal cergas, segar dan cantik..(cantik la sangat)

 Good luck ye kawan-kawan dalam perjalanan menyusukan anak

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments