Tips hilangkan warna najis bayi pada baju

Friday, October 17, 2014

Bila ada anak kecil ni setiap kali ke mana mana mesti kena bawa double extra baju. Baby kerap membuang air besar. Lebih lebih lagi kalau sampai terkena baju. Susah jugak warna kuning najis nak hilang bila dah kena baju

Tips yang saya belajar dari mak



1. Kenal pasti baju yang terkena najis

2. Ambil sunlight.sunlight basuh pinggan tu. 

3. Letak sunlight ke tempat kena najis.

4. Sental atau berus. Kalau najis tu agak banyak dan lama terbiar , rendam dengan sunlight

5. Bilas dengan air

Alhamdulillah banyak kali cuba memang bersih baju anak anak.

Kalau baju kena marker pun boleh tau. Step sama.


Selamat mencuba

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments