Pengalaman bekerja dari rumah

Tuesday, October 21, 2014

10 bulan Ainul bergelar ibu bekerja dari rumah. Ramai yang bertanya bagaimana dengan kehidupan ainul sekarang. 100% memang berbeza dengan makan gaji dulu. kalau dulu ada opis hour, ada meeting, outstation.. sekarang kehidupan dengan anak-anak, suami dan biz kecil ainul

Apa perasaan? harus la happy kan. Seronok sangat sebenarnya bekerja dari rumah. Penat? lagi penat dari makan gaji tapi kepuasan yang ainul dapat tak ternilai harganya. Menjaga anak-anak sendiri. Dari pagi sehingga malam bersama mereka. 24jam x 7hari. Ke mana sahaja ainul pergi mesti ada anak-anak. Sangat best

Pengurusan masa paling penting. Bekerja di rumah kita takde bos nak pantau. Kita la bos, kita la pekerja. Kita kena ada disiplin untuk siapkan kerja kita. Kalau tak semua benda tak menjadi. Bekerja di rumah juga kena letak dateline. Bila nak siapkan kerja-kerja.. bila nak masak, bila nak kemas rumah. Kalau tak manage betul betul semua terbabas. Asyik layan tv, tido je.. awal-awal memang susah tapi lama-lama dah biasa kan. 

Pengurusan kewangan pun penting sebab kita takde KWSP, Socso. Dapat je income dari business terus asingkan.mana untuk saving, bayar hutang, zakat dan lain-lain. Duduk di rumah ni lagi banyak jimat. Jimat dari tol, bayar parking kereta, minyak kereta. Makan di opis dan shopping time lunch. Rasanya sejak jadi wahm ni jarang la shopping kasut. hehehe feberet beli kasut setiap bulan dulu. 

Kepada yang teringin nak jadi ibu yang bekerja dari rumah tu jangan takut. Best sebenarnya sebab masa kita yang plan apa yang kita nak buat. Bukan bermakna jadi wahm ni duduk rumah aje. Boleh pegi spa, salon, shopping. Tak perlu minta mc, el atau cuti tahunan. 


bekerja dari rumah, wahm, suri rumah 5 angka

bekerja dari rumah, wahm, suri rumah 5 angka

Cabaran menjadi ibu bekerja dari rumah. sel-sel otak anak sedang berhubung. layan je la... kalau dulu weekend je dengan anak-anak. sekarang setiap hari dengan mereka. ada je benda benda baru mereka buat. 

bekerja dari rumah, wahm, suri rumah 5 angka

Yang BEST bekerja sampai lewat malam pun anak-anak depan mata. dapat tidurkan mereka dulu. Kalau dulu anak dah tidur baru sampai rumah. Keluar bekerja anak belum bangun tidur. 

Bekerja dari rumah kini menjadi trend ibu ibu zaman moden. Tak perlu risau anak bawah jagaan orang lain. susah senang anak anak depan mata. 

Bekerja dari rumah pun boleh jana income 5 angka tau. saya la suri rumah 5 angka.





LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. DROPSHIP/PENGEDAR DIPERLUKAN!!
    Terhad 50 org shj

    9 Fakta Wangian Yang Patut Anda Tahu

    1) Rasullullah gemar kepada wangi-wangian
    2) Syaitan Laknattullah benci kepada wangian-wangian
    3) Sifat semulajadi manusia yang sukakan wangi-wangian
    4) Sebaik-baik wangian adalah yang telah di Syifa' kan
    7) Ahli Sukan/Pelakun/Penyanyi terkenal dunia suka wangi-wangian
    8) Lambang kemewahan kaum bangsawan
    9) Syurga penuh dengan wangi-wangian

    Hari2..sentiasa saja masuk order "Perfume Mewangi wan" yg sentiasa harum baunya. Tahan 12 jam & Yg paling penting Mesra Solat.

    Nak beli 1 boleh..
    Nak menambah pendapatan boleh..

    Watsup segera : 0195582267
    Pn.Zeeta

    ReplyDelete
  2. DROPSHIP/PENGEDAR DIPERLUKAN!!
    Terhad 50 org shj

    9 Fakta Wangian Yang Patut Anda Tahu

    1) Rasullullah gemar kepada wangi-wangian
    2) Syaitan Laknattullah benci kepada wangian-wangian
    3) Sifat semulajadi manusia yang sukakan wangi-wangian
    4) Sebaik-baik wangian adalah yang telah di Syifa' kan
    7) Ahli Sukan/Pelakun/Penyanyi terkenal dunia suka wangi-wangian
    8) Lambang kemewahan kaum bangsawan
    9) Syurga penuh dengan wangi-wangian

    Hari2..sentiasa saja masuk order "Perfume Mewangi wan" yg sentiasa harum baunya. Tahan 12 jam & Yg paling penting Mesra Solat.

    Nak beli 1 boleh..
    Nak menambah pendapatan boleh..

    Watsup segera : 0195582267
    Pn.Zeeta

    ReplyDelete