Cabaran 30hari Blogging Day 19 : Kenangan zaman kanak-kanak

Saturday, October 11, 2014

Apa benda yang korang ingat zaman kanak-kanak? Pada makanan ke, permainanan ke atau rancangan kat TV. Semua pun bestkan masa zaman kanak-kanak. Bab makanan rasanya dulu kini jajan, cokelat tetap menjadi pojaan kanak-kanak. Tak bagiuh tau. Tapi itu la jugak pulun makan. Kalau suka sangat makan jajan tu, pastikan makan jugak makanan berkhasiat. Jajan ni efek dia masa tua.

Ainul paling ingat rancangan TV zaman kanak-kanak. Korang ingat tak? Jom imbau kembali zaman kegemilangan kita


1. Power Rangers



Ferevet saya, adik beradik & kezen kezen... Sorang 1 warna. Ainul harus la pink. Kimberly kan nama yang kaler pink tu. 

Siap semua berangan jadi super hero. Asal jumpa dengan kezen, semua buat aksi power rangers la konon. Hahaha.. 



2. Cili Padi



Sapa tengok? lama dah cerita ni. Umur saya sebaya anne ngasri. Masa ni dia kecil lagi. Saya tengok dia. Lagu cili padi pun best. Shafiq comel. Cerita komedi yang best sesuai untuk kanak-kanak. Sampai hafal lagu..rap sekali. Masa tu la. Sekarang ingat sikit-sikit.


3. ALONG



Cerita setiap sabtu kalau tak silap. Setiap pagi mak mesti buka. Bagus cerita ni ajar kita menabung, berbudi bahasa.  Paling ingat siti sifir la kan walaupun menyampah cara dia sampaikan sifir. Menyampah tu la buat kita ingat sifir kan. 


Zaman sekarang?

Ada Upin Ipin yang Bagus, banyak moral of the story untuk anak-anak





LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments