Cabaran 30 Hari Blogging Day 16 : Obses kepada breastfeeding

Saturday, October 04, 2014

Saya obses untuk menyusukan anak saya sehingga 2 tahun. Alhamdulillah kedegilan itu telah menyebabkan saya berjaya menyusukan Arreessa selama 3tahun 5bulan

Kenapa nak obses sangat?

1. Saya mahukan yang TERBAIK
semua ibu mahukan yang terbaik untuk anak mereka. Saya memilih untuk menyusukan Arreessa dengan susu ibu. Mindset saya sejak mengandung lagi.apa yang terjadi saya tak akan cari FM dulu tapi saya cari cara untuk tambah production susu

Apa halangan yang saya hadapi?

1. Stok kais pagi makan pagi
Stok ebm saya bukan la meriah mana.pump pagi untuk tengah hari. Time lunch saya balik rumah untuk hantar stok susu. Susu yang dipump di opis. Opis saya di KL..arreessa di Shah Alam.kalau tak obses saya tak la korbankan masa lunch saya

2. Selalu outstation
Saya selalu outstation, keje kt site yang tidak bolehkan saya bawa Arreessa bersama. Kat site pun saya tetap pump walaupun kena pump dalam kete, kat surau. Pernah dalam toilet pun.huhu tapi toilet yang bersih la.obses kannn

3. Bila stress susu merundum
Keje ke sana ke sini. Balik 10malam, weekend pun keje. Penat woooo...
Bila penat,stress..susu pun merajuk.huhu
Makan takde diet pun. Alhamdulillah saya berjumpa set brestfeeding shaklee. Saya ambil set asas je. Ada vitalea, b complex, vitamin C, Alfalfa.
Subhanallah...bersyukur sangattt..badan rasa cergas..susu pekat berlemak.
Shaklee banyak membantu saya berjaya dalam penyusuan ini


Kini obses saya ni akan bersambung kepada Maryam


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments