16 Days Photo Challenge Day 3: Breakfast

Sunday, October 19, 2014


Breakfast like a king.. Pernah dengar tak? Penting ke sarapan pagi ni? Selalu orang skip sarapan.

Kebaikkan Sarapan Pagi 

  1. Bantu mengurangkan berat badan
  2. Meningkatkan kuasa otak:
  3. Tingkatkan mood anda:
  4. Meningkatkan tenaga:
  5. Mengurangkan risiko penyakit

Keburukkan Skip Sarapan Pagi 

  1. Tidak membantu menurunkan berat badan
  2. Menurunkan kadar metabolisme badan
  3. Meningkatkan berat badan
  4. Tidak bertenaga
  5. Anda tidak akan cantik dan kacak


Sarapan yang jarang makan.. Nasi ambeng dan roti, kuah kacang pool. Nasi ambeng ni dapat masa wedding adik di JB hari tu. Pagi pagi family adik ipar hantar sarapan. Serius sedap giler nasi ambeng ni. Licin woooo ainul makan..hehhe



1st time makan roti dengan kacang pool ni. Katakan ni yang husband wan maimunah punya. layan juga. Roti sangat tebal.. telur dia meleleh dalam kuah kacang. yumyummmm




Lepas makan kita minum CINCG TEA MIX. Kasi upkan metabolisme badan. Yang best tea ni 0 sugar, 0 fat. pada yang nak diet tu sangat la sesuai ambil



korang sarapan makan apa???


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments