Toys untuk anak anak: sambil bermain boleh membantu dalam perkembangan anak

Tuesday, September 02, 2014



Korang suka beli toys untuk anak-anak tak? Selalu jenis toys macammana? Arreessa ada juga toys macam barbie, main masak-masak & doctor-doctor. Selalu Toys macam ni just for fun. Lagi bagus beli toys yang selain untuk bermain tetapi dapat develop perkembangan anak-anak

Pernah beli toys brand Fisher Price tak? Mostly parents mesti ada beli walaupun 1-2 kan. Ainul pun masa Arreessa ada juga beli tapi yang biasa-biasa je. Tak terpikir pasal toys sambil main sambil develop 
perkembangan anak-anak

Kali ni insyaALLAH pasti akan beli untuk Maryam. Dan Arreessa pun dapat main sama. Toys ni bukan untuk baby je kan. Toddler pun boleh. Tengok kesesuaian umur mereka.







14-17 Ogos lepas ada diadakan pelancaran toys brand Fisher Price di Sunway Piramid. Yang menarik Dr. Deborah Weber, Head of Infant Research at Fisher pun ada. Toys bukan sekadar toys biasa tau. Brand ni ada penyelidik khas untuk memastikan toys yang direka sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan membantu tingkatkan IQ, perkembangan anak-anak kita




Dr. Deborah Weber menerangkan kepada ibu bapa yang hadir mengenai betapa pentingnya pemilihan permainan anak anak supaya dapat membantu perkembangan fizikal,mental & social mereka. Jadi penting ok memilih toys anak-anak. Bukan beli je tapi pastikan juga selamat dari bahan kimia. Brand Fisher Price ni terbukti selamat untuk anak-anak kita


Sambil dengar talk, anak anak boleh bermain-main




Fisher-Price’s Stride-to-Ride Lion children’s Physical Play IQ dimana kanak-kanak belajar berjalan sambil bermain. 




StorybookRhymes buku yang comel dengan friendlybookworm dan music nursery rhymes. Buku comel ni dapat membantu kanak-kanak sentuh, mendengar dan belajar sambil bermain. 


Fisher price ni ada banyak toys yang sesuai untuk semua peringkat umur kanak-kanak. Dari baby baru lahir sehingga 2 tahun

Boleh tengok kat website Fisher Price mana satu toys yang sesuai untuk anak-anak kita


Comel tak? nak beli la 1 untuk maryam 












LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments