Pengalaman menggunakan set hamil shaklee

Wednesday, September 03, 2014

Alhamdulillah sudah habis berpantang selepas melahirkan Ariana Maryam. Sudah hampir 60hari tapi kenangan 6hari kat hospital, proses melahirkan maryam tetap segar dalam ingatan. Tak percaya berjaya bersalin normal selepas anak 1st dulu dilahirkan secara czer.

Sangat berbeza tau bersalin normal dengan pembedahan. Of course la bersalin normal lagi sakit tapi lepas je baby keluar lega terus.perut terus rasa kempis uolss.hehe

Apa yang saya makan untuk set berpantang kali ini

1. Vitalea, B complex & Vitamin C




ni vitamin asas yang ainul amalkan sebelum pregnant lagi. Masa pregnant dan dalam pantang pun boleh makan. Jimat la kan.

Vitalea ni bagus untuk tambah darah. Dalam pantang pun boleh alami kekurangan darah tau atau Hb rendah. Ada orang pantang tak makan makanan berkhasiat mana nak cukup zat. 

B complex ni bagi ainul tenaga dan penenang. Faham faham je la bila beranak dua ni. anak 1st minta perhatian anak ke dua minta susu. ni baru dua. kalau 3,4 fuhhh lagi mencabarkan.

Vitamin C pulak untuk mama Maryam la. Bukan apa taknak la dalam pantang muka pucat, tak berseri. Vitamin C pun membantu sistem imun kita.


2. Zinc




Zinc ni bagus untuk menyembuhkan luka. Makan 1biji je sehari. Alhamdulillah walaupun banyak kena jahit tapi seminggu luka dah sembuh. 


3. Omega Guard




Omega ni minyak ikan. Tujuan nya apa? Minyak ikan kan bagus untuk otak bayi.Otak mama dia jugak supaya tak cepat jadi pelupa. Selain tu paling best Omega ni bantu cepatkan proses kurus.hahahaha

tak percaya? Cuba baca sini.



sayalah baby shaklee









LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments