Cabaran 30 hari Blogging Day 5 : Apa dalam bag saya

Tuesday, September 23, 2014

Maaf atas kelewatan entry ini. Masalah internet yang sangat kritikal. Jenuh nak buka facebook pun tak boleh. Ini kan lagi nak tulis blog. Takpa jangan jadikan itu alasan. Jom maraton blogging.Cabaran hari ke 4 adalah APA YANG ADA DALAM BAG SAYA

Sejak anak dua ni handbag harusla besar. Kalau dulu 1 baju sekarang 2 baju kena sumbat masuk dalam bag. Kalau anak 5 mak bawa bag trolley tu la sonang.hehe


Ada apa tu?

1. Kalkulator : senang nak kira kira kalau customer nak beli itu ini. Handphone selalu mak xdapat nk pegang.baru nak pegang..arreessa dah ambik dulu.

2. Pampers : cik maryam punya. Kena la usung ke mana mana. Macam ni la ada anak kecik. Baby kan kerap berak. Pampers kena ada & bawa sentiasa

3. Wet tisu : ni bukan utk lap bontot maryam je.tapi sangat berguna bila si kakak makan comot, tangan kotor.bila makan kena baju la..so ni penyelamat sementara.

4.topi, baju : baju kena bawa extra. Muntah susu, berak sampai kena baju. Normal la kalau ada anak kecik ni. Topi tu stand by kot hujan ke. Sejuk sangat ke. 

5. Selimut : selimutkan anak kalau sejuk. Boleh jadi tuala , lap muntah anak. All in 1. Wajib ada ni.hehe

6.cinch tea : ni tea utk ainul. Kasi tenaga, tingkat metabolisme badan. P kedai pun order je air sejuk or panas.bancuh je.sonang.Sapa nak free sample contact ainul ye.

Ini la apa yang ada dalam bag saya.make up? Lama dah tak make up.natural beauty gitu.hihi


LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. https://www.blogger.com/comment.g?blogID=410578242827670899&postID=9147917405552254128

    ReplyDelete
  2. beg mak2 kan..kalo x lengkap mcm almari x sah rase..hehehe

    ReplyDelete
  3. hernee: tahu takpa. tu sikit je tu. bila p jln2 harus penuhkan bag besar mana pun.

    ReplyDelete