Tips ketika VE dilakukan

Thursday, August 07, 2014

VE atau check bukaan sesuatu yang akan dilakukan oleh doctor untuk tahu berapa cm sudah bukaan. Pengalaman pertama kena ve memang menggerunkan.betul ke? Bila baca blog orang lain ramai cakap ve tu sakit giler. Kita yang takda pengalaman kan baca pun dah takut dan time nak kena ve ketaq kaki lutut.

1. VCO

Dari 32week pregnant ainul dah mula sapu vco di tut. Sapu biasa biasa je.takde massage pun.tak berani dan tak pandai.Alhamdulillah masa ve memang tak sakit.mungkin vigina dah lembut kot.

2. Relax

Bila doctor nak seluk tu jangan keraskan badan.takut tu biasa tapi cuma tarik napas hembus napas. Baca selawat, zikir dalam hati. Ok

3. Mind set

Ni sangattttt penting tau. Kena set minda kita yang ve ni tak sakit.masa doktor nak seluk tu cakap dalam hati tak sakit tak sakit. Kalau asyik pikir sakit memang sakit la kita dapat.

4. Borak borak

Borak borak la dengan doctor. Tanya la apa yang patut.jadi gabra pun release sikit





Ni vco yang ainul guna.brand tanamera.brand lain pun banyak. Suka sangat vco ni.banyak kegunaan.

Harga hanya RM34 je

Beli kat mana? Mana -mana dealer tanamera la ye. Ainul beli kat sini. 




LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments