Pregnant tapi makin kurus

Thursday, April 03, 2014


Kembang kempis mak buyong sorang ni bila kakak, akak mengurut puji dia makin kurus. Selalu pregnant badan makin dipump pump.pelik la pulak.

Kawal makan
Takde selera makan ke? Takde selera la sangat.kadang kadang sampai 2 pinggan nasi bertambah.lebih lagi bila lauk kena dengan selera.laju je makan.masa pregnant ni la nak makan apa sahaja tanpa rasa menyesal.boleh tak? Hihi..takde pantang apa apa.pantang nampak makanan nak makan aje adalah.

Senaman ketika hamil
Takde p gym or p jogging pun.setakat buat keje rumah macam mop lantai, sapu sampah adalah.ala keje keje seharian yg kita selalu buat.kalau tak larat tak buat la.

Ubat
Ainul memang tak makan ubat hospital.ubat hospital bagus je cuma kali ni nak 100% makan shaklee je dulu.nak tengok hasil.so far memang jarang skip.bukan tak penah skip ye.kdg2 lupa.


antara vitamin yang ainul makan.vitalea, b com, vit c, oste & omega.

rasanya omega tu la yang bakar lemak jahat.yang baik pergi ke baby :)

semua wajib ambik ke? Ikut keperluan masing masing la.kalau nk vitalea & b comp je pun boleh.takde masalah pun.




apapun pesanan saya kepada kawan kawan yang hamil tu jaga makan.makan makanan yang berkhasiat.cukup zat.ubat yang doctor bagi pun makan ye.kalau makan vitamin pun pastikan makan betul betul.

yang penting baby dalam kandungan sihat.mama nak kurus lepas bersalin kita pulun cantikkan body ye...


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments