Kaki kebas atau cramp masa hamil

Sunday, March 16, 2014



Masa korang pregnant pernah tak merasa simpul biawak atau cramp atau kebas kaki. Sakit kan??

Kenapa selalu jadi ye? Terutama bila dah masuk 3rd trimester. Orang cakap sebab kurang kalsium

Mungkin ada betulnya. Sebab masa pregnant kena rajin minum susu. Sapa suka minum susu? Konsistent setiap hari..

Ainul idok la rajin konsistent minum setiap hari. Susu paling malas nak bancuh.takkan setiap hari nak beli freah milk kan..

Cara ainul senang aje..ambik pil kalsium atau ostematrix shaklee. Pil kalsium boleh minta kat doctor korang.Ostematrix kena beli la ye.


pengalaman sendiri pernah skip makan seminggu. Ada 1 malam kaki rasa cramp sikit.nasib baik tak teruk. Terus bangun telan ostematrix. Takut nak miss..huhhhu

so siapa suka minum susu pun jangan skip tau. Sehari kita perlukan 1000mg sehari.Ada org cakap ikan bilis pun ada kandungan kalsium yang tinggi.tapi sanggup ke makan sekila ikan bilis setiap hari. SETIAP HARI okey!!!!

Harga ostematrix hanya RM61 utk 120bj. 

murah je kan....

berbaloi baloi.....

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments