Makan lecithin ketika hamil..boleh ke?

Thursday, February 27, 2014



Pregnant tp nak kurus?? ada ke? pelik bin ajaib la pulak. tetapi ini soalan yang selalu saya dapat. Kenaiikan berat badan semasa hamil normal cuma jangan la terlalu mendadak. Takut-takut ada kencing manis atau masalah lain. Berat selalunya bukan berat badan kita tetapi termasuk berat air ketuban, uri . 

Bila ramai bertanya saya jawabkan. makan lecithin ketika hamil boleh. Sebab lecithin dari soya sahaja. kalau nak tahu soya juga boleh cantikkan kuku, rambut, rendahkan kolestrol. lecithin juga bagus untuk kecergasan otak dimana lecithin mengandungi kolina yang penting dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan

Lecithin vs Omega Guard

lecithin dari kacang soya dan omega guard dari minyak ikan. Antara dua ni saya ambil omega guard sebagai supplement ketika hamil. Sebagaimana kita tahu omega guard memang bagus untuk otak dan boleh membakar lemak

Cadangan saya kepada ibu hamil tu ambil Omega guard compare dengan lecithin. bagus untuk ibu dan bayi. Dalam pantang pun bagus makan Omega sebab omega ni panas. Bagus untuk kesihatan organ dalaman kita.



saya pregnant 5bulan.. baju hitam tak nampak perut sangat. Muka happy lepas makan 2 mangkuk laksa 1pinggan roti jala.hihihihiihi

Bersama-sama sahabat seperjuangan Shaklee. Ada yang 1st berjumpa tapi macam family dah rasanya.


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments