Berat tak naik semasa hamil

Tuesday, February 25, 2014




Selalu dengar berat masa pregnant mesti naik. Paling kurang pun 10kg kot. Masa pregnantkan Arreessa total 13kg naik. makan muntah makan muntah pun berat mesti naik 1kg setiap bulan. Masa 7bulan tu lagi over la naiknya



Gambar terakhir sebelum Arreessa dikeluarkan dari rahim mama.. 


Pregnant kali ke dua ni..Alhamdulillah alahan sekejap je. 3bulan tu alahan dah ok. kalau dulu sampai 5bulan.huhuhu..

Nafsu makan jangan cakap la..tahap melantak kot.hehhehee

Alhamdulillah berat tak naik.Mula-mula risau jugak. tapi Doc Jumeah cakap ok sebab baby membesar dengan baik.Maknanya segala lemak-lemak baik yang mama makan pergi ke baby. lemak jahat dinyahkan ..bagus !!

Ramai yang whatsapp/pm di fb tanya apa yang saya makan masa pregnant ni. pastinya Shaklee la. Anak 1st belum berkenalan lagi dengan Shaklee. kali ni 100% makan vitamin shaklee. Ainul ada bagitau doctor dan dia pun support. 


ini apa yang saya konsistent makan start je tahu saya pregnant




Vitalea: demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. Pengambilan vitalea@multivitamin shaklee secara konsisten membantu menstabilkan bacaan HB darah ibu yang hamil.

B complex : penting untuk pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala


Vitamin C : Pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi


Ostematrix @ Kalsium : Pembinaan sel darah merah serta tulang bayi. Elak sembelit, cramp pada ibu. dan kalsium buat ibu tido dgn lena


Omega Guard :Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan. Jangan tak tahu omega guard ni antara pembakar lemak yang jahat. sebab itu jugak la berat saya tak naik tapi baby sihat dan berat baby pun meningkat







Pada kawan-kawan yang nak dapatkan set hamil ni boleh la contact mana-mana pengedar shaklee ye.


kalau nak beli dengan Ainul pun boleh. FREE consultation akan diberikan untuk setiap pembelian dengan saya.


Semoga perjalanan kehamilan kali ini berjalan dengan baik

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments