Pengalaman Batuk ketika hamil

Saturday, January 04, 2014


Batuk ketika mengandung sangat la memeritkan.ada yang suruh makan ubat batuk je tapi saya tak berani.entah la...mak pun tak bagi.panas katanya.dari memgandungkan arreessa pun memang tak makan ubat batuk

Masa mengandungkan Arreessa batuk teruk 2 minggu.stress sangat.paling stress sebab batuk sampai terkencing.jijik kan..tapi itu realiti ibu hamil terpaksa hadapi.baby makin besar dan menghimpit pundi kencing.bila batuk tu..huhuhu

Air kelapa

Masa 8 minggu pregnantkan Arreessa batuk 2 minggu.ada yang cakap minum air oren tp suam.dah buat tapi sama je.call kakak tanya boleh ke awal-awal minum air kelapa.dia cakap ok je.mitos je pasal tak elok minum air kelapa masa awal pregnant. Tanpa was was minta husband belikan air kelapa kt pasar.buah tau.fresh gitu. Alhamdulillah minum lega terus batuk
Mengandung kali ke 2 ni batuk masa 10minggu.3 minggu batuk.minum air kelapa juga tapi tak juga lega.
Oh ya..air kelapa tu minum sikit je.bkn la abis 1 biji kelapa.bersederhana ye

Madu

Tips paling HOT makan madu.korek la madu kat umah.masa tu la habis pulak.p beli kat kedai.makan sesudu.panas je tekak.esok paginyer tekak jadi perit.lagi sakit bila batuk.
Kawan opis ada bagitahu bancuh madu dengan air suam & minum.balik tu cuba..sama juga perit anak tekak.


Air asam jawa

Fil buatkan air asam jawa suam.sedap diminum tapi hasil masih sama.batuk batuk..nak tido malam pun susah.sampai sesak nafas.huhu


Omega guard shaklee

Masuk je 12 minggu terus makan omega guard.minyak ikan memang boleh panaskan dalam badan.cuba je la.sebab memang nak makan omega untuk baby ni.bagus untuk otak baby kan..
Hari ke 2 makan omega bila gosok gigi muntah keluar kahak berketul-ketul..eeeee memang jijik..serius tengok kahak tu ..eeeeuuuuu..
Mula-mula banyak dan semakin hari makin sikit kahak keluar.Alhamdulillah batuk pun dah lega..
Tak sangka omega guard ni banyak khasiatnyer. Arreessa batuk pun saya bagi makan omega je.
Jom pastikan stok omega sentiasa ada di rumah...vitamin untuk batuk anda 



LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Tak pernah terlintas nak simpan madu dekat rumah, risau kena hambat keluar rumah je.

    Hahahahaha

    ReplyDelete