Zespri Kiwifruit 14-Day Challenge : Day 1

Friday, September 06, 2013

Ainul memang suka buah kiwi dan jus kiwi. Rasanya yang lemak manis yummyyy!! .. Teruja sekali bila dijemput untuk menyertai cabaran 14hari bersama Zespri kiwifruit.. Special kiwi Zespri ni adalah ianya didatangkan KHAS dari New Zealand. Tak payah nak terbang jauh kalau nak merasa kiwi original kan. Malaysia dah ada. Jadi sila ke pasaraya berdekatan anda.



Selain dapat buah kiwi, thank you Zespri berikan buku dan apron yang cantik..Arreessa paling suka buku dan pen la.




Korang tahu tak yang kiwi ada 2 jenis. Iaitu kiwi kuning dan kiwi hijau. Nama betul kiwi kuning adalah Sun gold dan kiwi hijau adalah kiwi green

20130906_045113.jpg


Dari segi rasa pun beza. Selalu ainul makan kiwi hijau je. Sebab tau kiwi mesti kalau hijau. Rupanya yang sun gold lagi sedap. Bagi Ainul la sebab rasanya ada sedikit masam

Kiwi bukan boleh makan je tau. Boleh masak buat asam pedas lagi. Nak tahu macammana mana??? Nanti kita masak ok baru tahu apa rasanya..mesti lagi sedap



Antara resepi kiwifruit yang boleh dicuba. Banyak lagi resepi best boleh anda cuba disini.


Cabaran kiwifruit bermula kini... anda boleh follow cabaran saya di Instagram atau search #zespri , Facebook saya , page saya Ainul Mustafa dan juga sila subscribe my Channel di Youtube 

Jom layan my vlog untuk cabaran ini





untuk maklumat lanjut sila layari Zespri :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments