Pesta bola Merdeka :Malaysia Vs Singapura

Saturday, September 07, 2013

Dari pagi my husband, ayah dan adik-adik semangat nak tengok bola. Siap request kopi o panas la, keropok la. Mula ingat malam , nasib baik tertengok jadual rupanya petang.Kalau tak terlepas la semua.

Selalu kalau tengok bola mesti nak ada kacang, keropok, jajan la..kali ni Ainul sediakan sesuatu yang lagi sedap dan sihat untuk lelaki-lelaki kesayangan saya

20130907_192949.jpg

Kusyuk ayah tengok bola.. Tapi yang penting kudap kudap tetap ada. yang sihat tau.

20130907_193545.jpg



3 lelaki kesayangan saya.. Tengok bola sambil makan.Memang syiokkk.. My Husband takde.terlepas pulak.Dia solat time ni.Sori sayang..nanti awak gambar lagi special :)


Menu simple untuk jejaka idaman saya dan Arreessa

Tadaaaaa......




20130907_192739.jpg

Salad buah-buahan segar... Yummyyyy

yang penting ada kiwi zespri tau. Lagi sedap salad buah

Bahan-bahan pun sangat senang..

20130907_192128.jpg

Saya masukkan epal merah, epal hijau, kiwi sun gold & kiwi green.

Senang je kannnn.. Lagi penting sedap dan berkhasiat.

20130907_193131.jpg

Mata tengok tv, mulut makan salad buah kiwi .. sampai licin tau. 

Selain salad buah-buahan , kiwi ni macam-macam boleh buat tau. Jangan tak tahu kiwi boleh buat masak asam pedas.Tak sabar nak cuba esok..
Resepi lain boleh tengok di sini 

Tahniah Malaysia menang 1-0 :)


Cabaran Zespri di hari ke 3.. Kiwi fruit yang sedap dan mudah disediakan. Sangat sesuai untuk seisi keluarga. 











LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments