Bengkel Amal membuat biskut raya untuk anak Yatim oleh Planta

Tuesday, August 06, 2013

Teruja dan excited sangat bila mendapat email jemputan blogger ke majlis amal membuat biskut raya khas untuk anak-anak yatim. Sesuatu aktiviti amal yang saya teringin nak buat dari dulu. Alhamdulillah di makbulkan doa.

Bertempat di Mydin Subang Jaya Jam 10pagi bergegas dari Shah Alam ke sana. Sudah lama tak kesana jadi agak sesat walaupun senang je. Sampai je sana mencari parking sahaja punya la susah. Serius ramai sangat orang. Terpaksa la parking jauh sikit di Giant sebelah.




Mydin yang sememangnya hangat dengan orang ramai untuk shopping raya. Murah la katakan. Dulu selalu p Mydin kat Jalan Tar atau dekat Pudu.


Masterchep untuk Planta hari tu. Kena buat biskut raya. Fuhhh !! dah lama tak buat.Dulu zaman lepas SPM memang rajin. tak beli biskut raya.Buat sendiri. Siap dapat pujian lagi. Bahan utama harus la Planta kan.. Sekarang guna Planta untuk buat nasi goreng, ikan bakar or makan dengan roti. Bukan taknak buat bislut raya tapi nak masak pun jenuh berperang dengan tuan puteri sorang tu. 



kan dah cakap.. Belum masak dah buat perangai.mencabar betul la. Nak dukung je. Tak dapat la mama nak masuk masterchef musim depan.hehehe..sabooo je la.

Sesi membuat biskut raya bermula.berdebar ioittt... Lebih lagi depan orang ramai. keras pulak tangan hari tu.cewahh padahal memang tangan keras pun.hohohoo










Memukul mentega. nasib baik ada assistant chep.Kalau tak ke laut la biskut i. huhu




Baru feeling masterchep..ada budak tarik tarik baju mama. Memang mencabar betul la. Sibuk nak dukung.Mana boleh dukung sayang.Mama tengah masak biskut raya ni.





Dugaan menjadi seorang ibu. Baru sorang anak.Kalau 2-3 patah la bahu mak korang. Nak boleh berenggang langsung


Berjaya jua akhirnya biskut semperit planta cheq. Maaf la rupa tak berapa comel tp rasa comel tau







jadi akhirnya biskut akak.... hehehhee.



Biskut ni akan dimasukkan ke dalam balang. 1 balang untuk anak yatim dan 1 balang untuk kami bawa balik. Arreessa awal-awal lagi nak makan. tak sabo





Ini dia hasil nya.. Biskut raya hasil tangan ibu khas untuk anak-anak yatim Al-Nasuha. Semoga sedikit sumbangan ini memberi keceriaan kepada anak-anak ini. 







Sesi bergambar bersama blogger lain yang turut serta memeriahkan majlis hari tu. 







Sekian sahaja cerita kami. 




Masterchep Faiz & Ainul :)




Jom layan VLOG kami di Majlis ini



LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments