Vitamin khas untuk anak-anak

Tuesday, June 11, 2013

Vitamin untuk anak-anak perlu ke? banyak yang bergaduh pasal benda ni kan. Semua ibu bapa mahukan yang TERBAIK untuk anak-anak. Malah dari dalam perut lagi kita ibu-ibu makan makanan yang tertentu je. Kalau dulu suka makan meggi, pregnant je terus tak makan. Dulu tak suka minum susu, pregnant je paksakan diri minum susu. Bila anak dah lahir, mahukan terbaik beri anak susu ibu. Tapi ada ibu yang memilih susu formula. Suntikan anak pun follow betul-betul jadual yang doctor bagi. Ada juga yang memilih untuk menambah suntikan optional untuk anak-anak. Takpa MAHAL sedikit janji anak sihat..


Kenapa saya memilih vitamin untuk Arreessa?


1. Makanan rapu

Bagi saya perlu sebab anak-anak suka makan makanan ringan. walupun Arreessa tak makan sangat jajan tetapi ada juga termakan bila di school. Kalau kat rumah memang ainul control. No jajan sebab Ainul & husband pun tak makan sangat. Kalau kat school bila birthday party kawan-kawan goodies dapat jajan. Kalau goodies tu bawa balik dan Ainul ternampak ada keropok memang Ainul buang senyap-senyap.tinggalkan gula-gula atau belon je. Gula-gula pun terhad.3-4bj je.yang lain mak yang makan.hehehe. tapi kalau dia dah buka kat school memang la tak dapat nak kawal. Nak salah kan cikgu pun tak boleh jugak.Fitrah kanak-kanak kan. Siapa yang masa kecik tak pernah langsung makan jajan?? Ainul pun pernah cuba ayah Ainul sangat tegas.kalau nampak jajan dalam rumah memang kena pukul la. Jadi nak makan senyap-senyap je. Maggi pun belajar makan masa kt matrix.hehe


2. Tak makan sayur & buah

Arreessa nak kata tak makan sayur tak juga. Ada sayur yang dia makan macam kobis, kacang buncis, kacang panjang, carrot. Nasib baik la dia makan juga. Bagaimana dengan anak-anak yang tak makan sayur langsung? katakan makan sayur, sayur pulak terlebih masak..zat hilang la pulak. huhuhu.. takkan nak bagi anak makan ulam-ulam kot. 


3. Sering sakit

Sejak masuk nursery, Arreessa selalu demam, selsema batuk. Boleh katakan dalam sebulan tu mesti ada sakit. Susah hati kan bila anak asyik sakit. Alhamdulillah sejak ambil mealshakes, omega guard & vit c chewable , dia susah nak berjangkit demam selsema dari kawan-kawan. Tapi bukan bermakna Arreessa takkan sakit selamamya. Dia bukan robot. Ada ke sesetengah pihak cakap kalau anak ambik vitamin confirm tak sakit. Orang takde ILMU memang macam tu la. nak gelak pun ada tapi senyum je la. habis tu anak ambik suntikan , minum susu ibu, makan makanan homemade sakit jugakkan?? Sakit tu kan nikmat dari ALLAH. tapi kalau asyik sakit tak bagus jugak untuk dia dan kita juga. Penuh EL setiap bulan.huhuhu


Apa jua pilihan kita semuanya tak salah melainkan kita memilih untuk merosakkan anak sendiri. jangan sibuk menyalahkan orang itu ini. Dia buat pilihan mesti dia dah study, buat research dulukan.



Arreessa Zulaikha..Alhamdulillah membesar dengan sihat dan bijak 








Promosi Mealshakes + vit c chewable 100mg... Harga HEBAT Hanya dari saya :)

Siapa yang sesuai mengambil Mealshake Shaklee ini?


1.Bayi bermula 1 tahun ke atas – sebagai multivitamin utk membantu pembesaran yang sihat dan kuat.
2.Kanak-kanak yang selalu sembelit
3.Kanak-Kanak yang kurang selera makan
4.Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
5.Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
6.Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
7.Warga tua dan seisi keluarga

Kelebihan Meal Shakes Shaklee

1.membantu perkembangan minda dan IQ anak
2.menambah selera makan anak-anak
3.membantu masalah sembelit
4.mengatasi masalah selalu selsema dan asma
5.menambah berat badan bagi mereka yang terlampau kurus



Vitamin C Chewable 100mg


1.Membantu menyerap zat besi
2.Membantu dalam sintesis protein
3.Mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran yang kurang berat badan, anemia, etc.
4.Mencegah selesema

Ainul Mustafa
ID 866453
SMS/PM/whatsapp : 013-3612717
email: ainulfadzilah@gmail.com












LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments