Cameron Highlands

Sunday, February 10, 2013

Sudah lama plan nak ke Cameron. Boleh tak saya tak pernah pergi.hehehe..walhal dekat je dengan KL kan?   Plan punya la dah lama tapi mencari masa yang sesuai aje yang agak sukar.Setiap hujung minggu pasti ada sahaja aktiviti.

Akhirnya perancangan kami berjaya jua. 1hb February cuti hari Wilayah. Terus ambil cuti 30hb untuk ke sana. 2hb tu cytu jugak tapi saja taknak ganggu hari minggu.lagipun ada seminar leader Shaklee hari tu. Busy kan mama Arreessa :)

Betilak dari KL ke Cameron jam 10.00 pagi.Agak lewat tetapi pagi tu macam-macam hal pulak nak diuruskan termasuk order customer.Kena pastikan semua order dah dipos baru tenang nak bercuti bukan.

Perjalanan mengambil masa 2jam lebih.Kami guna laluan Simpang Pulai. Jalan yang agak besar dan selesa.


cik driver ...


layan buskin robin dulu uolssss..


serius sedap..melepaskan gian lama tak makan 

Sampai di Camron dalam pukul 2-3 petang. Disebabkan kami melalui Simpang Pulai, jadi untuk ke Brinchang akan lama.

Rumah penginapan kami. Desa Anthurium

Rumah 3 bilik, 2 bilik air. Mencari apartment time tu agak sukar sebab banyak dah penuh. Ainul pergi dengan 2 orang adik jadi best la duduk apartment kan.

So far ok la apartment ni. no bad for me. Harga murah murah. Siapa nak berminat nak dok sini boleh PM ainul untuk dapat harga tuan rumah.


Ada parking sendiri.so tak payah pening nak parking mana



Gambar dalam rumah maaf la tak sempat nak ambil pulak. Tapi rasanya kalau google boleh tengok kot.hehehe


Apa yang kami buat di cameron???


tunggu cerita selanjutnya :)




LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments