bersalin czer sebab buat dosa kat mak...

Tuesday, November 06, 2012


sedih....tersentap membaca status ni pagi tadi.

tiada siapa minta czer.. Ada ke?? 

siang malam ainul berdoa permudahkan bersalin.mungkin ALLAH bagi ini yang terbaik. 

Rupanya tali pusat Arreessa pendek. Jadi dia tak boleh pusing. Salah kami ke?

Suka melawan cakap mak?? Ainul tak pernah melawan. Masa mak tahu kena czer, mak terus datang dengan ayah. awal-awal pagi sama-sama pergi teman ainul ke hospital.Mak tunggu kat luar masa ainul dalam OT. Mak temankan ainul kat hospital

Bagaimana pulak dengan mereka yang ada masalah kesihatan or ada masalah yang tetiba kena czer. tolong la bercakap guna otak.

biarkan la orang yang bercakap ni takde ilmu.ksian dia... sedekahkan Al-Fatihah je la kat orang-orang macam ni. 

Kita yang bijak pandai, boleh pikir baik buruk kan..

Ok jommm buat shaklee lagi bagus.sihat dapat, duit dapat...hohohohoo







LAGI ARTIKEL MENARIK

16 comments

  1. Ya Rabbi..ape la pikir mcm tu.. sabar aje la banyak2

    ReplyDelete
  2. tak de la..rezeki & bahagian masing2.. tak de kene mengena ngan buat dosa kat mak...

    ReplyDelete
  3. hurm saya pon kene mcm tue jugak deme seme kata dosa saya banyak that y ler bersalinkan mirza secara c-zer

    ReplyDelete
  4. tu mungkin dia bukan kita ..huhuhu sentap gak dgn tulisan ni ..kita 3 kali c'zer xde la melawan cakap mak cuma dah nasib kena c'zer sbb bby ada masalah .. x patut dia cakap cam tu kan .. menguris hati..

    ReplyDelete
  5. Pernah juga dengar dr pengalaman kwn, ada ustaz yg bgtau pd dia, semak hubungan dgn suami, hubungan dgn ibubapa... Bila dia tpaksa bersalin ceaser.. Sbb ust tu kata, tuhan boleh baga mudah kalau dia nak mudahkan.. Dan boleh jadikan mcm2 alasan klu dia nak sukarkan.. Dgar mcmnu sy boleh terima, berbanding status kt ats tu, direct sgt.. Dan sy akui mmg pun sy belum betul2 respect dan letakkn suami betul2 pd tptnya spt yg Rasulullah pnah sebut klu dibolehkan manusia sujud sesama manusia akn kusuruh isteri sujud pd suami.. Jd sy akur klu itulah punca sy bersalin ceaser ank ptama.. Ank kedua mmg sy minta betul2 pd tuhan utk bersalin normal.. Mmg dlm doa, klu ada dosaku pd suami, balaslah terus sekrg, jgn ditggu ms bersalin atau diakhirat nti.. Hum,, mmg betul2 diduga, tp syukur sgt dpt normal...

    ReplyDelete
  6. Pernah juga dengar dr pengalaman kwn, ada ustaz yg bgtau pd dia, semak hubungan dgn suami, hubungan dgn ibubapa... Bila dia tpaksa bersalin ceaser.. Sbb ust tu kata, tuhan boleh baga mudah kalau dia nak mudahkan.. Dan boleh jadikan mcm2 alasan klu dia nak sukarkan.. Dgar mcmnu sy boleh terima, berbanding status kt ats tu, direct sgt.. Dan sy akui mmg pun sy belum betul2 respect dan letakkn suami betul2 pd tptnya spt yg Rasulullah pnah sebut klu dibolehkan manusia sujud sesama manusia akn kusuruh isteri sujud pd suami.. Jd sy akur klu itulah punca sy bersalin ceaser ank ptama.. Ank kedua mmg sy minta betul2 pd tuhan utk bersalin normal.. Mmg dlm doa, klu ada dosaku pd suami, balaslah terus sekrg, jgn ditggu ms bersalin atau diakhirat nti.. Hum,, mmg betul2 diduga, tp syukur sgt dpt normal...

    ReplyDelete
  7. Pernah juga dengar dr pengalaman kwn, ada ustaz yg bgtau pd dia, semak hubungan dgn suami, hubungan dgn ibubapa... Bila dia tpaksa bersalin ceaser.. Sbb ust tu kata, tuhan boleh baga mudah kalau dia nak mudahkan.. Dan boleh jadikan mcm2 alasan klu dia nak sukarkan.. Dgar mcmnu sy boleh terima, berbanding status kt ats tu, direct sgt.. Dan sy akui mmg pun sy belum betul2 respect dan letakkn suami betul2 pd tptnya spt yg Rasulullah pnah sebut klu dibolehkan manusia sujud sesama manusia akn kusuruh isteri sujud pd suami.. Jd sy akur klu itulah punca sy bersalin ceaser ank ptama.. Ank kedua mmg sy minta betul2 pd tuhan utk bersalin normal.. Mmg dlm doa, klu ada dosaku pd suami, balaslah terus sekrg, jgn ditggu ms bersalin atau diakhirat nti.. Hum,, mmg betul2 diduga, tp syukur sgt dpt normal...

    ReplyDelete
  8. Pernah juga dengar dr pengalaman kwn, ada ustaz yg bgtau pd dia, semak hubungan dgn suami, hubungan dgn ibubapa... Bila dia tpaksa bersalin ceaser.. Sbb ust tu kata, tuhan boleh baga mudah kalau dia nak mudahkan.. Dan boleh jadikan mcm2 alasan klu dia nak sukarkan.. Dgar mcmnu sy boleh terima, berbanding status kt ats tu, direct sgt.. Dan sy akui mmg pun sy belum betul2 respect dan letakkn suami betul2 pd tptnya spt yg Rasulullah pnah sebut klu dibolehkan manusia sujud sesama manusia akn kusuruh isteri sujud pd suami.. Jd sy akur klu itulah punca sy bersalin ceaser ank ptama.. Ank kedua mmg sy minta betul2 pd tuhan utk bersalin normal.. Mmg dlm doa, klu ada dosaku pd suami, balaslah terus sekrg, jgn ditggu ms bersalin atau diakhirat nti.. Hum,, mmg betul2 diduga, tp syukur sgt dpt normal...

    ReplyDelete
  9. tersentap gak...

    apalah diorg ni ek. cubalah cakap guna otak sikit kn...

    bersalin normal ke cser, tu smua Allah yg tentukn.bukan manusia.buat apalah sesuka ht nk jatuhkn hukum...

    ReplyDelete
  10. pd sy pulak, bersalin czer ni ikut rezeki dan bahagian masing2. bkn sume org tahan sakit. bersalin normal, sakit time contraction tu nauzubillah. kalo bersalin czer, contraction x rasa tp lepas bersalin tu yg rasa sakit dan payah sikit nk jaga. kalo normal, lepas seminggu luka dah baik.

    tp ada juga yg merasa contraction last2 kena czer juga. komplikasi semasa kelahiran kita bkn blh jangka, semuanya urusan Allah. rasanye takde kena-mengena dengan sikap dan perangai seseorang. perempuan2 yg melahirkan anak luar nikah kat luar tu, kemain mudah dorang bersalin takde bidan sambut, ibu dan baby elok sihat walafiat. semuanya kuasa Allah kan?

    ape2 pun janganlah mudah sangat membuat tanggapan negatif. kalo awak jahat, Allah x kasi awak bersalin normal, x semestinya orang lain yang x blh bersalin normal tu jahat juga. TAK SEMESTINYA.

    lain orang, lain ujianNya. kepada ibu2 yg bersalin czer, sy sangat kagum dengan kamu2 semua kerana kamu SANGAT TABAH!

    ReplyDelete
  11. ish, ada plak cakap macam tu. betul kata Ainul bercakap jangan ikut suka tanpa guna akal..biarkan saje orang macam tu..

    ReplyDelete
  12. Isk3...saya dah 2x bsalin czer..saya mmg kecewa sbb xdpt bsalin normal..psl statement pedas kt atas tu..btul ke kalau bykdosa dgn mak kita @suami,kita bsalin czer?

    ReplyDelete
  13. macam2 fikiran org ni..xde sape yg nk bersalin czer klu x sbb terpksa.tuhan dh ttpkn bgitu

    ReplyDelete
  14. czer atau normal...semua atas ketentuan Allah...

    ReplyDelete