Ko makin kurus ..Apa rahsia??

Thursday, June 21, 2012

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Kurus ke? macam gemuk je lagi? 

Selepas entry gedik tempoh hari.Yang INI.. 

banyak sangat email, SMS, whatsapp yang saya dapat. 

" ko makan apa Ainul? " 

Kembang kempis hidung Mama Arreessa ni :)

Terus terang Ainul cakap Ainul seronok sangat sebab walaupun berat yang diingini belum dapat lagi tapi berat  makin turun compare dengan dulu.

Macam-macam produk Ainul pernah ambik tetapi tak berjaya pun ")

Sampai la kepada corset termahal tu :(

Last year Ainul berkenalan dengan Shaklee..iaitu ESP.

Mula ambik ESP untuk bagi tenaga, cergas. Ainul keje selalu drive utara, selatan..Jadi sangat la penat.Nak pastikan production susu tak menurun untk Arreessa lagi.walaupun Ainul tak pump lagi tetapi Ainul kena pastikan susu sentiasa mantain sebab masih df Arreessa kalau ada dengan dia.

Alhamdulillah lepas makan ESP selain badan bertenaga, kulit pun cantik, susu pun pekat & meriah. Siapa sangka Ainul pernah bengkak breast kat tempat keje sebab memang tak pump dah.Nasib baik la ada orang sudi pinjamkan pump dia.Ainul pump dan terpaksa la buang sebab memang tak bawa botol apa apa pun.

Selain ESP, Ainul makan lecithin.Yelah nak kurus. Lecithin ni berfungsi untuk pecahkan lemak. Seminggu Ainul boleh turun 4kg.Tak percaya? Ainul pun tak percaya..hehehee..tapi mungkin munggu tu Ainul ada main bowling dan buat aktiviti lasask sikit.Jadi cepat la turun.Lepas tu turun cuma takla mendadak.Tak bagus jugak kalau turun drastik sangat.

Terbaru ada terserempak kawan kat opis.Just tegur lama tak nampak.Dia terus pegang-pegang lengan Ainul. Tanpa berkata apa-apa kami terus beredar.Petang itu Ainul dapat email dari dia tanya " eh Ainul lecithin harga berapa ye?" hehehhee dia memang tahu ainul makan shaklee ni.

Alhamdulillah..Alhamdulilah... seronok sangat 

Semangat lagi nak KURUS untuk raya nanti..


Jom kawan-kawan ..

Promo untuk Ramadhan masih lagi ON.

Supaya kita bergaya di pagi Raya ")










LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. aku la tu yg jumpe ko dalam lif hahahhahahahahahha

    ReplyDelete
  2. ha'a la ainul...dh lame xnmpk..ble ainul updte blog mmg nmpk kurus...rahang muka pn dh nmpk....nk kne cuba nie.....

    ReplyDelete
  3. Jue: alamak kantoi..hehhee takpe blk dr china blh makan lecithin :)

    ReplyDelete
  4. @kronik0102: meh la cuba.murah je ")

    ReplyDelete
  5. salam kak, skrg sya yakin utk suggest kt customer esp + lecithin :)

    ReplyDelete
  6. saya baru makan shaklee dalam 2 minggu nie..tapi mcm xde prubahan je nak kurus..atau mungkin terlalu awal..hurm saya siap diet lagi,,nasi memg xambil lgsg start dri ambil shaklee,,sye mkn protein je,,tu pun control..mlm lg la..xmkn lgsg tp npe mcm xde improve pun...air dh bergelen dah nie minum.....

    ReplyDelete
  7. Anonymous: kenapa tak makan?? kalau tak makan lg susah berat nk turun. air banyak tu cukup tak 3-4liter sehari ??? depends jugak metabolisme u. maybe u jenis metabolisme rendah.cuba aktifkan badan.buat keje-keje rumah pun dh ok.

    ReplyDelete