Finishing School Trip... Part 3

Wednesday, February 29, 2012

Kisah percutian ke Langkawi lagi..

Pertama kali hendak join island hopping. Mula-mula tak jadi. Yelah takut jadi macam kisah cable car. Kisah nya boleh baca di sini :)

Plan mula-mula, hanya adik-adik yang pergi. Ainul, husband & Arreessa just stay je kat hotel or pergi shopping. Nak cancel sayang sebab dah bayar deposit kan. Adik-adik mula buat muka sedih. Kesian diaorg :(

Sebelum ke jeti Island Hopping tu, kami ke terminal Jetty. Nanti akan ada orang datang ambil dan bawa ke jetty untuk ke island hopping. Sampai je Bijan ( yang jemput kami) , husband tanya dia sama ada safe tak untuk kanak-kanak macam Arreessa. Bijan tunjukkan gambar boat tu. Nampak meyakinkan. Terus jadi JOIN..hehheeeee..Tapi sebenarnya tawakal je. Risau jugak Cik Molek sorang ni meraung tengah-tengah laut nanti..

1 Feri sewa RM250.kalau taknak boleh share dengan orang lain. Harga ainul dapat RM25 sorang. rasanya dah murah :)


duduk depan sekali tau.. 1st class :)




Arreessa takuttt..kena peluk kuat2



Muka takut. Tapi bila nampak air " AIR!!! AIR!!! "



Yang lain dok belakang sekali..Husband cakap macam Hawaii Five O..heheeeee



Abang driver :)


Laju giler boat ni..yang kelakar bila boat ni selekoh punya la tajam..Ainul menjerit kuat giler.hihihihiii semua orang gelakkan i.huhuhuhu ..seram weiiii

Destinasi pertama adalah Pantai Beras Basah. Tapi beras takda pon.hehehee





welcome to Beras Basah Island 



Pantai kat sini sangat jernih. Boleh nampak ikan berenang-renang keriangan. Ikan-ikan pun cantik-cantik.
" Fishhh"  .. Arreessa memamg suka tengok ikan :)


Jetty Pulau Beras Basah :)

Arreessa buat apa tu syg?? ehmmmm

Kat sana just jalan-jalan tengok pantai je. Mat salleh macam biasa bermandi -manda.. suka betul diaorang. Arressa pun suka main air. Habis baju basah..







jommm naik buaiiiii.....


Bye..bye......



Next trip to Pulau Dayang Bunting ...........












LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments