Diet Oh Diet...

Tuesday, January 31, 2012

Badan sekarang kejap naik kejap turun.. tapi nk turun punya la susah nak maintain.  Nak turun punya la susah ..dah dapat turun sekejap pulak tu. huhuhu..

Tekad..serius tekad dengan diri sendiri. kena turun kan berat badan. segan dengan husband :(

Plan sekarang ni taknak pakai PB dah sebab malas.huhuuhuu..pagi-pagi nak kena bangun awal. sekarang pulak arreessa dah pandai bangun awal dari mama. so takde makna la nak bersiap sakan. make up, pakai tudung pun belasah je.janji pakai. huhuu.. tak boleh harapkan PB je kan kalau makan tak kontrol.maybe orang lain makan lantak sakan, pakai PB berat turun. Tapi lemak ainul ni memamg degil sangat kot. Pakai PB best sebab boleh fit kan badan.takpe nanti dah kurus boleh pakai kasi fit body :)

Sekarang ni, plan tak makan nasi. Sejak hari jumaat lepas dah berjaya tak makan nasi walaupun p kenduri, makan kat luar. Syukur husband support.Thank you sayang :)

Tapi confirm ke kalau tak makan nasi boleh kurus?? kalau boleh mcmmana dengan Arreessa?? yelah ainul masih breastfeed kan dia. kalau makan nasi susu akan pekat , kenyang..

Solusi sekarang adalah ini :-




ESP ..


ESP ni apa?? ESP ni sejenis protein. Kalau kita diet , maybe ada tisu-tisu dalam badan yang hilang.so kita perlu protein untuk bina baik tisu-tisu tu. at the same time, esp ni bg kita kenyang. macam herbalife jgak tapi HL mahal. tak mampu nak beli. ESP ni murah jee.. lagi 1 yg best sebab ESP boleh campur dengan air apa-apa.janji air sejuk. kalau nak telan mcmtu je tekak tak lalu. so campur dengan susu dutch lady ni.pehh sedap :)

Meh la try esp ni..RM 121 je.. memang bagi kenyang.susu pun pekat.i likeeeee


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments