Pelaburan Hartanah

Monday, October 17, 2011

Sebut pasal rumah mesti semua akan cakap harga yang melambung tinggi.memang pun.Area rumah Ainul iaitu Shah Alam mostly RM300k ke atas.for umah second la.Rumah baru pun lebih kurang la. Kepada yang bergaji rendah macam saya rasa macam gigit jari je la.Terbaru kerajaan lancarkan program rumah pertamaku.kepada yang belum ada rumah tu cepat-cepat la grab ye.Harga rumah takkan tunggu kita.Kita yang harus kejar.Kalau nak kira nk cukup duit, komitment banyak..tanya balik sampai bila duit akan banyak dan kita takkan ada komitment lain?? BILA??? Anak akan makin bertambah kalau ada rezeki, gaji akan naik tapi..... harga barang juga akan naik.Sama je kan..

Alhamdulillah husband buat keputusan yang TEPAT..kalau ikutkan pada gaji kami berdua cukup-cukup la untuk makan, bayar sewa rumah,bersuka ria sikit .once dah ada rumah, duit gaji kena potong bayar rumah automatik kita akan pandai-pandai budget kewangan kita.Kalau tak mesti duit yang bayar rumah sekarang kami buat beli hangbag berjenama, jalan p oversea, joli sana sini..AMIN!! syukur ALLAH buka kan hati time tu.

Oklah bukan nk bebel pasal beli rumah ke apa ke..Cuma nak sedarkan ramai kawan-kawan bahawa rumah adalah ASET penting bukan KERETA mewah ")

Hendak beli rumah juga perlukan ILMU..bukan main hentam je..Meh nak share 1 blog yang beri banyak info pasal hal-hal beli rumah ni. beliau pun agen rumah.Kalau ada iklan rumah nak jual tu, cepat-cepat la grab ye ")



http://fauzi2u.com/


Kalau yang rasa nak buat pelaburan hartanah..lagi la bagus.keuntungan berlibat ganda di masa depan.Kalau sekarang beli rumah dengan harga RM100k tak mustahil 3-4 tahun akan datng harga akan melambung ke 200-300K..untung tu..

Nak cite lebih-lebih, ainul bukan pakar dalam hal ni..meh baca SINI untuk penjelasan lanjut ")


LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Terima kasih Ilah tolong promote..saper2 perlukan khidmat perunding hartanah atau khidmat nasihat berkaitan pelaburan hartanah boleh hubungi saya.

    ReplyDelete