Buat apa beli yang mahal kalau yang murah pun bagus

Friday, October 14, 2011

Masa sekolah rendah guna pencuci muka cap ayam je. Jenama apa pun tak ingat.Time tu jerawat ada la sikit.Malu-malu kuching lagi nak keluar kan..Sampai la form 4 , muka ainul teruk giler.penuh jerawat. Malu la nak tunjuk kat korang..
Ingat lagi mak suruh pakai sabun kambing.bagus katanya..Ok la kan sebab mak yang belikan.hehehe




Masa kat matrix guna brand Safi. Ala Safi kaler Hijau tu je..Masa Matrix lagi teruk muka sebab kat Penang tu dah la paans giler.Matrix tu pulak baru.Macam padang jarak padang terkukur.Muka habis jadi kering.mengelupas lagi .pedih..huhuhuhuu..
Masa outing kat Sungai Petani ada orang promote beli produk apa entah.Google pun tak jumpa.tak wujud dah kot.Dah la mahal giler beb.Nak cun punya pasal sanggup beli ni.Balik tenyek la kat muka. Bebulan pakai sama je..huhuhuhuu

Masuk UTM, my roomate suggest kan pakai Neutrogena. Guna la duit biasiswa tu beli.Yang ni senang cari.Guardian, Watson banyak.Berkesan tau!!! jerawat sume hilang TAPI.... muka jadi sangat...sangat kering.Bayangkan 1 semester muka ainul menggelupas teruk.pedih ya amat.huhuhu patut la takde orang nak mengorat..huhhuuu

Ainul beli yang ni ")



Harga tak berapa nak hinggat..RM20.00++ rasanya..Bertahun pakai ni.

Masuk je alam pekerjaaan..Ala-ala berlagak la sikitkan.bertukar pulak pada yang ini ")


Beli 1set beratus habis. best pakai clinique ni tapi MAHAL la sikit compare dengan yang sebelum ni kan.Penah sekali toner tumpah.nanges tu..huhuhuu..belum pakai SKII lagi.hihihii

Pakai Clinique sampai la bersalin. Masa dalam pantang, mak ainul dok promote Safi Rania Gold.Ala yang Rozita Che Wan tu. Tergoda jugak dengan hasutan mak. Ainul beli la 1 set complete ")



Not bad la SRG ni ")..

Sampai la pada suatu hari, adik ainul bagi sabun beras.FREE katanya.TRY la.dengan angkuhnyer ainul tolak.Taknak la."sabun apa ni" berlagak betul mama arreessa..tapi ambik gak.hehehe

Awal Ramadhan macam tu, ainul try pakai.Motip "SAJE JE"... 1st time pakai best pulak.layan je la..So hari-hari pakai sabun beras sebab SRG habis.Malas nak p beli.

Masa Raya hari tu, ayah puji muka makin tegang.jeng..jeng...Baru la ainul perasan yang muka dah tak kering macam dulu.Kalau dulu senyum je mesti nampak kedut kat mulut tu.huhuhuu..dulu penah beli krim wrinkle lagi.

Alhamdulillah sekarang makin kurang muka kering, wrinkle ...hanya dengan SABUN BERAS ")


1 ketul RM10..boleh guna utk muka + badan.jimatkan")


MURAH tak semestinya TAK BAGUS !!!

LAGI ARTIKEL MENARIK

6 comments

  1. setengah orang serasi dengan product yang murah..setengah orang pula serasi dengan product yang mahal..bak kata org tepuk dada tanya selera..

    ReplyDelete
  2. kakyong baru guna 2 weeks...memang ok la ilah..nampak kulit tegang dan bekas2 jerawat dah kurang sikit..

    ReplyDelete
  3. totie:sabun beras ni mmg bgs.try la ")

    ReplyDelete
  4. kakyong: bestkan.dah campak sume pencuci lama2.lebihan duit blh beli coach..hahaha

    ReplyDelete
  5. zulaikha: blh call or SMS
    ainil:019-3716980 atau
    aina:017-3434504. 1 ketul RM10 including postage.

    ReplyDelete