Bila nak tambah anak??

Monday, October 10, 2011

ehhmmm bila Arreessa dah masuk setahun ni..soalan cepu cemas pun banyak yang datang.." bila nak tambah anak ainul" ..." arreessa dah besar, bila nak bagi adik ni ".... " bila nk tambah lagi"...ishh macam-macam la kan.pening nak menjawab. apa yang ainul buat  senyum...senyum...dan senyum lagi. malas nak komen apa-apa kan.Bukan taknak.Nak sangat.Ainul memang anak ramai ( max 5org je..hehehe) tapi masa bukan la sekarang okey ")

membaca artikel kat METRO beberapa minggu lalu menenangkan ainul. Ye kita perlu merancang..




Artikel from METRO

Boleh baca sepenuhnya di SINI 



Salah satu sebab bukan sekarang masanya adalah kerana dulu ainul bersalin kan Arreessa melalui Cesarean atau pembedahan.. Jadi kalau ikutkan kena la planning untuk anak seterusnya paling kurang pun 2 tahun.namun ada je anak baru setahun lebih dah pregnant balik.malah ada yang anak sebelum setahun dah pregnant lagi. Apa pun itu rezeki dari ALLAH kan.. 

cara merancang sekarang hanya makan MAB & cara semula jadi je. nak pakai IUD my gynae tak bagi. Dia cakap ainul muda lagi & anak baru sorang.so better makan Noriday.Ainul tak makan pun sebab takut badan naik.udah lerr badan ni naik turun je beratnyer.pastu takut mempengaruhi hormon.

yang ke2 nya adalah pasal ekonomi. Husband pun tak keje lagi.Full time buat PHD.rasanya tak sesuai untuk ada anak lagi buat masa sekarang. Biarla dia study betul-betull, dapat PHD, keje, gaji mantoppp baru la bergumbira sikit nak ada anak kan. kesian pulak kat husband siang p lab buat research, balik tolong kemas rumah, main dengan Arreessa.

yang ke3...nak manja-manja ,gomol-gomol dengan Arreesa dulu.tak puas lagi rasanya.terlalu cepat masa itu berlalu sampai terasa sekejap je Arreessa membesar..settlekan satu-satu dulu kan..biar anak ke2, Arreessa pun dah betul-betul faham akan kehadiran adik. Kasi can adik manja-manja pulak..

membebel sana sini..entah esok lusa dapat result pregnant pulak..ishh simpang jauh-jauh..huhuhuuu..
Apa-apa pun ainul redha dengan rezeki ALLAH. DIA YANG MAHA MENGETAHUI yang mana terbaik untuk kita..AMIN!!!





LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. same laa ainul..kita pun tak ready lagi..tp kalau tetibe dapat, terima jugak rezeki tu..=)

    ReplyDelete
  2. sama la kita... kalau boleh biarlah dah bersedia...

    ReplyDelete