Satu Hari di hari Raya...

Sunday, September 11, 2011

Dah seminggu raya baru nak update kisah raya..sebelum ni kasi intro je dulu.hohohoo..

Tahun ni paling best Raya..Yeah!! sebab balik kampung ainul..sebelah husband pun best jugak.kang merajuk incik faiz ")

tapi yang paling best adalah kami 7 orang adik-beradik dapat berkumpul beramai2. dah 5tahun mesti tak cukup ahli. Tahun-tahun sebelum ni adik ainul tak dpt beraya bersama.Yelah dia study kat Russia sana. alhamdulillah tahun ni dia beraya kat Malaysia.

Keduanya sebab ada ahli baru dalam family iaitu adik ipar baru & cik puteri kesayangan mama & babah " Cik Arreessa Zulaikha " la.. sapa lagi kan.

Ainul 7 adik-adik bertolak dari Shah Alam ke kampung hari Ahad.Lepas subuh terus gerak.Takut jam.. banyak jugak la kete ke utara tapi takde la jam teruk..

Jam 1ptg lebih kurang sampai la ke kampung halaman..gumbira rasanya hati ")

Dapat juga berbuka puasa & sahur dengan mak ayah..Makan dah tak boleh atas meja.Ramai bebenor ahli keluarga.Makan hidang kat bawah.Baru la feel lebih. seronok bila ramai2 ni.makan pun semangat la jugak..

Malam raya, ainul adik beradik tolong mak masak ketupat. Orang utara makan ketupat palas.Dalam tu pulut. jarang-jarang buat tangan pun keras nak mengayam ketupat. belasah je la..janji boleh makan.

Buat sampai tertido..hehehehe

Di pagi raya.. yang lelaki ke Masjid Solat Sunat.Niat memang nak p tapi bendera merah pulak. Yang perempuan sibuk kemas umah, sediakan makanan sume.Gosok baju Arreessa ")

Pagi tu ramai sedara datang umah.so kami xkemana-mana la. yang best sesi bergambar. Saja nak buat ala-ala salam diperantauan..Hasilnya jadi la ini ")

My BIG Family..tiada dalam gambar cik Awatif.tetiba bt perangai pulak...

meh layan gambo-gambo raya kitaorg ")

Kezen Arreessa : Awatif & Luqman 


Luqman kena buli dgn Arreessa ")


my brothers..

Ayah + 2 sons + 3 sons in law

kakyong's Family

Arreessa 's Family


to be continue....ada budak meragam nak tido "(

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. best ar adik beradik ramai kan..macam i 3 beradik je...2 dah gilir2 dengan kg husband tinggal baper kerat je..huhuhu...camni nak beranak ramai lah...hahahaha

    ReplyDelete
  2. so suwet la..seronok kan kalau semua berkumpul..kompem meriah..

    ReplyDelete
  3. ely: tq.1st time ada baju kaler grey.tp nk cr tudung susah skt.nasib baik la jumpa lps 1 shah alam kami tawaf ")

    ReplyDelete
  4. khalelah: best adik beradik ramai.kalau berkumpul sure kepoh punya.mcm2 perangai.tp masa kecik kami kuat gado.hehehehe..dah besar sgt rapat.cepat2 beranak ramai2 ")

    ReplyDelete
  5. aziyana: best kan setahun sekali dpt berkumpul semua.hari lain masing2 bz.

    ReplyDelete
  6. satu family kelabu..i jeles!!!we supposed to be a "royal" family raya ari tu..

    ReplyDelete
  7. cantiknya...semua sepakat pakai kaler kelabu...

    taun nie tak dapat merasa ketupat palas coz taun nie balik belah hubby kat johor..huhuhu

    ReplyDelete